Sillenbergare med potatispuré och rårörda lingon
949145993970008Potatispuré2 msk smör (lite mjölk går också bra)2 fp potatispuré, 800 gVinägrett och sallad½ citron2 msk olivolja1 krm salt1 krm svartpeppar2 äpplen1 fp salladsmix, 150 g½ citron (klyftor)Sillenbergare3-4 msk smör2 fp sillfärsbiffar, ca 480 gServering2 fp rårörda lingon, 200 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, stekpanna och en salladsskål.2. Potatispuré: Smält en klick smör i kastrullen och värm potatispurén under omröring på medelvärme.3. Vinägrett och sallad: Pressa saften från en halv citron i skålen och blanda med olivolja, salt och svartpeppar. Kärna ur äpple och skiva i tunna halvmånar. Blanda äpplet och salladsmix med vinägretten i skålen. Skär den andra citronhalvan i klyftor.4. Sillenbergare: Hetta upp stekpannan med en rejäl klick smör. Stek biffarna på medelhög värme i ca 2-3 min/sida tills de är gyllene och fått en fin stekyta. Spara det brynta smöret till servering.5. Servering: Servera de nystekta sillenbergarna med potatispurén, rårörda lingon, citronklyftorna och salladen. Toppa med det brynta smöret från stekningen.