Sillenbergare med potatispuré och rårörda lingon
Sillenbergare med potatispuré och rårörda lingon
Sillenbergare med potatispuré och rårörda lingon

Sillenbergare med potatispuré och rårörda lingon

949145993970008
Potatispuré2 msk smör (lite mjölk går också bra)2 fp potatispuré, 800 gVinägrett och sallad½ citron2 msk olivolja1 krm salt1 krm svartpeppar2 äpplen1 fp salladsmix, 150 g½ citron (klyftor)Sillenbergare3-4 msk smör2 fp sillfärsbiffar, ca 480 gServering2 fp rårörda lingon, 200 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, stekpanna och en salladsskål.2. Potatispuré: Smält en klick smör i kastrullen och värm potatispurén under omröring på medelvärme.3. Vinägrett och sallad: Pressa saften från en halv citron i skålen och blanda med olivolja, salt och svartpeppar. Kärna ur äpple och skiva i tunna halvmånar. Blanda äpplet och salladsmix med vinägretten i skålen. Skär den andra citronhalvan i klyftor.4. Sillenbergare: Hetta upp stekpannan med en rejäl klick smör. Stek biffarna på medelhög värme i ca 2-3 min/sida tills de är gyllene och fått en fin stekyta. Spara det brynta smöret till servering.5. Servering: Servera de nystekta sillenbergarna med potatispurén, rårörda lingon, citronklyftorna och salladen. Toppa med det brynta smöret från stekningen.