Sillenbergare med potatispuré och rårörda lingon
Sillenbergare med potatispuré och rårörda lingon
Sillenbergare med potatispuré och rårörda lingon

Sillenbergare med potatispuré och rårörda lingon

849185098410006
Potatispuré1 msk smör (lite mjölk går också bra)1 fp potatispuré, 400 gVinägrett och sallad½ citron2 msk olivolja1 krm salt1 krm svartpeppar1 äpple1 fp salladsmix, 65 g½ citron (klyftor)Sillenbergare2-3 msk smör1 fp sillfärsbiffar, ca 240 gServering1 fp rårörda lingon, 100 g
109 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, stekpanna och en salladsskål.2. Potatispuré: Smält en klick smör i kastrullen och värm potatispurén under omröring på medelvärme.3. Vinägrett och sallad: Pressa saften från en halv citron i skålen och blanda med olivolja, salt och svartpeppar. Kärna ur äpple och skiva i tunna halvmånar. Blanda äpplet och salladsmix med vinägretten i skålen. Skär den andra citronhalvan i klyftor.4. Sillenbergare: Hetta upp stekpannan med en rejäl klick smör. Stek biffarna på medelhög värme i ca 2-3 min/sida tills de är gyllene och fått en fin stekyta. Spara det brynta smöret till servering.5. Servering: Servera de nystekta sillenbergarna med potatispurén, rårörda lingon, citronklyftorna och salladen. Toppa med det brynta smöret från stekningen.