![Sillenbergare med potatispuré och rårörda lingon Sillenbergare med potatispuré och rårörda lingon](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/f849185098410006.jpg)
![Sillenbergare med potatispuré och rårörda lingon Sillenbergare med potatispuré och rårörda lingon](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/s849185098410006.jpg)
![Sillenbergare med potatispuré och rårörda lingon Sillenbergare med potatispuré och rårörda lingon](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/t849185098410006.jpg)
Sillenbergare med potatispuré och rårörda lingon
849185098410006Potatispuré1 msk smör (lite mjölk går också bra)1 fp potatispuré, 400 gVinägrett och sallad½ citron2 msk olivolja1 krm salt1 krm svartpeppar1 äpple1 fp salladsmix, 65 g½ citron (klyftor)Sillenbergare2-3 msk smör1 fp sillfärsbiffar, ca 240 gServering1 fp rårörda lingon, 100 g
109 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, stekpanna och en salladsskål.2. Potatispuré: Smält en klick smör i kastrullen och värm potatispurén under omröring på medelvärme.3. Vinägrett och sallad: Pressa saften från en halv citron i skålen och blanda med olivolja, salt och svartpeppar. Kärna ur äpple och skiva i tunna halvmånar. Blanda äpplet och salladsmix med vinägretten i skålen. Skär den andra citronhalvan i klyftor.4. Sillenbergare: Hetta upp stekpannan med en rejäl klick smör. Stek biffarna på medelhög värme i ca 2-3 min/sida tills de är gyllene och fått en fin stekyta. Spara det brynta smöret till servering.5. Servering: Servera de nystekta sillenbergarna med potatispurén, rårörda lingon, citronklyftorna och salladen. Toppa med det brynta smöret från stekningen.