Skinkschnitzel i tomatsås med gremolata
Skinkschnitzel i tomatsås med gremolata
Skinkschnitzel i tomatsås med gremolata

Skinkschnitzel i tomatsås med gremolata

349625474510007
1 fp basmatiris, 300 g Schnitzel2 fp skinkschnitzel, ca 600 g ½ tsk salt2 krm svartpeppar1 msk olivolja1 fp krossade tomater örter, 390 g 1 dl vatten½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning)Sallad1 kålrabbi1 fp salladsmix gul morot, 150 g 1 msk olivolja½ msk balsamvinäger1 krm saltGremolata1 fp persilja, 20 g 1 citron (skal)2 vitlöksklyftor1 citron
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, traktörpanna, salladsskål och liten skål. Ställ fram alla ingredienser och ha risvattnet kokande innan ni börjar med matlagningen. 2. Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen. 3. Schnitzel: Krydda skinkschnitzel med salt och svartpeppar. Hetta upp pannan med olivolja och stek skinkschnitzel på hög värme i 2 min/sida. Häll över krossade tomater, vatten och buljongpulver (alt. tärning) och sjud i 5 min. 4. Sallad: Skala och tärna kålrabbi och blanda med salladsmix, olivolja, balsamvinäger och salt i skålen. 5. Gremolata: Hacka persilja och blanda med skalet från citron och pressad vitlök i skålen. 6. Klyfta citron. Toppa gremolatan på skinkschnitzeln och servera med riset, citronklyftor och salladen.