Skivad ugnspotatis med färsbiffar och dragonsås
Skivad ugnspotatis med färsbiffar och dragonsås
Skivad ugnspotatis med färsbiffar och dragonsås

Skivad ugnspotatis med färsbiffar och dragonsås

149844526570002
Potatis1 fp potatis, 450 g1 msk neutral olja½ tsk paprikapulver2 krm saltDragonsås1 fp matyoghurt, 2 dl1 msk dragon2 krm salt1 krm svartpepparBiffar½ rödlök1 ägg½ dl mjölk1 msk ströbröd½ tsk paprikapulver½ tsk salt1 krm svartpeppar1 fp blandfärs, ca 250 g1 msk neutral oljaSallad1 gul paprika½ rödlök1 fp salladsmix, 65 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en skål, stekpanna, bunke och ett fat. 2. Potatis: Skär potatis i ½ cm breda skivor och blanda med neutral olja, paprikapulver och salt på plåten. Tillaga mitt i ugnen i 25 min.3. Dragonsås: Blanda matyoghurt, dragon, salt och svartpeppar i skålen.4. Biffar: Finhacka rödlök. Blanda ägg, mjölk, ströbröd, paprikapulver, salt och svartpeppar i bunken. Låt svälla 1 min. Vänd ner löken och blandfärs i bunken och blanda väl. Forma färsen till 8 biffar. Hetta upp neutral olja i pannan och stek på medelhög värme i 4–5 min/sida. 5. Sallad: Skär paprika i 2 cm stora bitar och rödlök i tunna halvmånar. Lägg grönsakerna och salladsmix var för sig på fatet. Servera potatisen och biffarna med dragonsåsen och grönsaksfatet vid sidan av.