


Skivad ugnspotatis med färsbiffar och dragonsås
149844526570002Potatis1 fp potatis, 450 g1 msk neutral olja½ tsk paprikapulver2 krm saltDragonsås1 fp matyoghurt, 1,5 dl1 msk dragon2 krm salt1 krm svartpepparBiffar1 fp blandfärs, ca 250 g1 ägg½ tsk paprikapulver½ tsk salt1 krm svartpeppar1 msk neutral oljaSallad1 grön paprika1 fp salladsmix, 65 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, två skålar, stekpanna och bunke. 2. Potatis: Skär potatis i ½ cm breda skivor och blanda med neutral olja, paprikapulver och salt på plåten. Tillaga mitt
i ugnen i 25 min.3. Dragonsås: Blanda matyoghurt, dragon, salt och svartpeppar i skålen.4. Biffar: Blanda blandfärs, ägg, paprikapulver, salt och svartpeppar i bunken. Forma färsen till 4 biffar. Hetta upp neutral olja i pannan och stek biffarna på medelhög värme i 4–5 min/sida. 5. Sallad: Skär paprika i 2 cm stora bitar och blanda med salladsmix i skålen. 6. Servera potatisen och biffarna med dragonsåsen och salladen.