Skivad ugnspotatis med färsbiffar och dragonsås
Skivad ugnspotatis med färsbiffar och dragonsås
Skivad ugnspotatis med färsbiffar och dragonsås
Skivad ugnspotatis med färsbiffar och dragonsås
Skivad ugnspotatis med färsbiffar och dragonsås
Skivad ugnspotatis med färsbiffar och dragonsås

Skivad ugnspotatis med färsbiffar och dragonsås

149844526570002
Potatis1 fp potatis, 450 g1 msk neutral olja½ tsk paprikapulver2 krm saltDragonsås1 fp matyoghurt, 2 dl1 msk dragon2 krm salt1 krm svartpepparBiffar1 fp blandfärs, ca 250 g1 ägg½ tsk paprikapulver½ tsk salt1 krm svartpeppar1 msk neutral oljaSallad1 paprika1 fp salladsmix, 65 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, två skålar, stekpanna och bunke.2. Potatis: Skär potatis i ½ cm breda skivor och blanda med neutral olja, paprikapulver och salt på plåten. Tillaga mitt i ugnen i 25 min.3. Dragonsås: Blanda matyoghurt, dragon, salt och svartpeppar i skålen.4. Biffar: Blanda blandfärs, ägg, paprikapulver, salt och svartpeppar i bunken. Forma färsen till 4 biffar. Hetta upp neutral olja i pannan och stek biffarna på medelhög värme i 4–5 min/sida.5. Sallad: Skär paprika i 2 cm stora bitar och blanda med salladsmix i skålen.6. Servera potatisen och biffarna med dragonsåsen och salladen.