


Skivad ugnspotatis med färsbiffar och dragonsås
149844526570002Potatis1 fp potatis, 450 g1 msk neutral olja½ tsk paprikapulver2 krm saltDragonsås1 fp matyoghurt, 2 dl1 msk dragon2 krm salt1 krm svartpepparBiffar½ rödlök1 ägg½ dl mjölk1 msk ströbröd½ tsk paprikapulver½ tsk salt1 krm svartpeppar1 fp blandfärs, ca 250 g1 msk neutral oljaSallad1 gul paprika½ rödlök1 fp salladsmix, 65 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en skål, stekpanna, bunke och ett fat. 2. Potatis: Skär potatis i ½ cm breda skivor och blanda med neutral olja, paprikapulver och salt på plåten. Tillaga mitt
i ugnen i 25 min.3. Dragonsås: Blanda matyoghurt, dragon, salt och svartpeppar i skålen.4. Biffar: Finhacka rödlök. Blanda ägg, mjölk, ströbröd, paprikapulver, salt och svartpeppar i bunken. Låt svälla 1 min. Vänd ner löken och blandfärs i bunken och blanda väl. Forma färsen till 8 biffar. Hetta upp neutral olja i pannan och stek på medelhög värme i 4–5 min/sida. 5. Sallad: Skär paprika i 2 cm stora bitar och rödlök i tunna halvmånar. Lägg grönsakerna och salladsmix var för sig på fatet. Servera potatisen och biffarna med dragonsåsen och grönsaksfatet vid sidan av.