Skivad ugnspotatis med färsbiffar och dragonsås
Skivad ugnspotatis med färsbiffar och dragonsås
Skivad ugnspotatis med färsbiffar och dragonsås

Skivad ugnspotatis med färsbiffar och dragonsås

449644465730008
Potatis1 fp potatis, 900 g1 msk neutral olja1 tsk paprikapulver½ tsk saltDragonsås1 fp lätt crème fraiche, 2 dl1 msk dragon2 krm salt1 krm svartpepparBiffar1 fp blandfärs, ca 500 g1 ägg1 tsk paprikapulver1 tsk salt2 krm svartpeppar1 msk neutral oljaSallad1 fp morötter 300 g1 grön paprika1 fp salladsmix, 65 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, två skålar, bunke och stekpanna. 2. Potatis: Skär potatis i ½ cm breda skivor och blanda med neutral olja, paprikapulver och salt på plåten. Tillaga mitt i ugnen i 25 min.3. Dragonsås: Blanda lätt crème fraiche, dragon, salt och svartpeppar i skålen.4. Biffar: Blanda blandfärs, ägg, paprikapulver, salt och svartpeppar i bunken. Forma färsen till 8 biffar. Hetta upp neutral olja i pannan och stek på medelhög värme i 4–5 min/sida. 5. Sallad: Skala och skär morötter i 1 cm breda stavar och skär paprika i 2 cm stora bitar. Blanda grönsakerna och salladsmix i skålen. 6. Servera potatisen och biffarna med dragonsåsen och salladen.