Skivad ugnspotatis med färsbiffar och dragonsås
Skivad ugnspotatis med färsbiffar och dragonsås
Skivad ugnspotatis med färsbiffar och dragonsås

Skivad ugnspotatis med färsbiffar och dragonsås

449644465730008
Potatis1 fp potatis, 900 g1 msk neutral olja1 tsk paprikapulver½ tsk saltDragonsås1 fp matyoghurt, 2 dl1 msk dragon2 krm salt1 krm svartpepparBiffar½ rödlök1 ägg½ dl mjölk2 msk ströbröd1 tsk paprikapulver1 tsk salt2 krm svartpeppar1 fp blandfärs, ca 500 g1 msk neutral oljaSallad1 fp morötter 300 g1 gul paprika½ rödlök1 fp salladsmix, 65 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en skål, stekpanna, bunke och ett fat. 2. Potatis: Skär potatis i ½ cm breda skivor och blanda med neutral olja, paprikapulver och salt på plåten. Tillaga mitt i ugnen i 25 min.3. Dragonsås: Blanda matyoghurt, dragon, salt och svartpeppar i skålen.4. Biffar: Finhacka rödlök. Blanda ägg, mjölk, ströbröd, paprikapulver, salt och svartpeppar i bunken. Låt svälla 1 min. Vänd ner löken och blandfärs i bunken och blanda väl. Forma färsen till 8 biffar. Hetta upp neutral olja i pannan och stek på medelhög värme i 4–5 min/sida. 5. Sallad: Skala och skär morötter i 1 cm breda stavar. Skär paprika i 2 cm stora bitar och rödlök i tunna halvmånar. Lägg grönsakerna och salladsmix var för sig på fatet. Servera potatisen och biffarna med dragonsåsen och grönsaksfatet vid sidan av.