Smakrik köttfärspaj med paprika
Smakrik köttfärspaj med paprika
Smakrik köttfärspaj med paprika

Smakrik köttfärspaj med paprika

649985460700003
1 fp pajdeg, 230 gPajfyllning1 gul lök 1 vitlöksklyfta1 paprika 2 msk neutral olja1 fp nöt och grönt färs, 500 g2 tsk paprikapulver1 ½ tsk salt ½ tsk svartpeppar1 fp krossade tomater med örter, 390 g1 fp cremè fraiche, 2 dl 1 fp riven ost, 150 gSallad 1 romansallad 2 msk olivolja1 msk balsamvinäger2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en pajform ca 25 cm diameter, en stekpanna och en salladsskål.2. Rulla ut pajdegen i pajformen och pressa ut den i kanterna. Nagga den med en gaffel och baka av i ugnen i ca 10 min.3. Pajfyllning: Hacka gul lök och vitlök. Skär paprika i bitar. Hetta upp stekpannan med neutral olja och stek löken, vitlöken och nöt-och grönt färs på hög värme i ca 5 min. Tillsätt paprikan, paprikapulver, salt, svartpeppar, krossade tomater och crème fraiche i pannan och låt koka i ca 3 min.4. Pajfyllning forts: Häll ut fyllningen i pajformen, toppa med riven ost och sätt formen mitt i ugnen i ca 15 min.5. Sallad: Strimla romansallad och blanda med olivolja, balsamvinäger och salt i salladsskålen.6. Låt pajen stå en stund innan ni serverar den då den kan vara väldigt varm och lite såsig. Servera med salladen vid sidan av.