Smashed peas of heaven burgare, söt-syrlig lök & sötpotatis
Smashed peas of heaven burgare, söt-syrlig lök & sötpotatis
Smashed peas of heaven burgare, söt-syrlig lök & sötpotatis

Smashed peas of heaven burgare, söt-syrlig lök & sötpotatis

249026714810002
Sötpotatis2 sötpotatisar1 msk paprikapulver1 tsk salt2 msk neutral oljaTomat- och lökchutney2 gul lök1 msk neutral olja1 fp babyplommontomater, 250 g2 krm svartpeppar½ tsk salt1 msk socker2 msk vitvinsvinägerMajonnäs1 ägg 1 msk vitvinsvinäger1 krm salt1½ msk dijonsenap1 ¾ dl neutral olja Smashed peas of heaven burgare2 msk neutral olja2 fp vegoburgare, 400 g2 krm svartpeppar½ tsk salt1 fp riven texmexost, 150 g1 fp brioche hamburgerbröd, 4 st
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°, ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, traktörpanna med lock, stekpanna, mixerbunke och en stavmixer.2. Sötpotatis: Skala och skär sötpotatis i ½ cm breda skivor. Blanda potatisen på plåten med paprikapulver, salt, neutral olja och rosta i mitten av ugnen i ca 20 min.3. Tomat- och lökchutney: Halvera och skiva lök. Hetta upp stekpannan på medelhög värme med neutral olja och stek löken gyllene i ca 5 min. Kvarta tomater och vänd ned i pannan med svartpeppar, salt, socker, vitvinsvinäger och låt koka samman i ca 3 min.4. Majonnäs: Tillsätt ägg, vitvinsvinäger, salt, dijonsenap och neutral olja i mixerbunken. Sätt ner mixerstaven i botten av bunken och mixa på full effekt samtidigt som du långsamt rör mixerstaven uppåt. Mixa till en tjock kräm.5. Smashed peas of heaven burgare: Hetta upp traktörpannan på medelhög värme med neutral olja. Lägg ner burgarna i pannan, platta till med en stekspade till ca ½ cm och stek i ca 5 min på en sidan. Vänd sedan och toppa burgarna med ost. Lägg på lock, stäng av värmen och låt stå i 3 min så att osten smälter.6. Värm bröden i ugnen i 2 min. Bygg sedan din burgare i bröden med chutneyn, majonnäsen och servera potatisen vid sidan av.