Smoked chicken med kokosris och korianderkräm
Smoked chicken med kokosris och korianderkräm
Smoked chicken med kokosris och korianderkräm

Smoked chicken med kokosris och korianderkräm

149044493080005
Kycklingben1 fp kycklingben, ca 900 g2 msk neutral olja  1 fp smokey spicemix, 24 g1 tsk salt  Kokosris1 fp basmatiris, 300 g1 fp kokosmjölk, 250 ml3 ½ dl vatten 1 tsk salt Korianderkräm1 ägg ½ msk vitvinsvinäger1 krm salt1 ¾ dl neutral olja  1 fp koriander (20 g)Kålsallad1 kålrabbi1 paprika1 fp kålmix rödkål/grönkål, 325 g1 msk neutral olja 1 msk honung 1 msk vitvinsvinäger ½ tsk salt 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, kastrull med lock, mixerbunke och stavmixer samt en salladsskål.2. Kycklingben: Blanda kycklingben med neutral olja, smokey spice mix och salt i formen. Tillaga mitt i ugnen i 25 min. 3. Kokosris: Skölj riset noga. Koka upp riset i kokosmjölk, vatten och salt i kastrullen. Sätt på locket och låt sjuda i 12 min på låg värme.4. Korianderkräm: Tillsätt ägg, vitvinsvinäger, salt och neutral olja i bunken. Sätt ner mixerstaven i botten av bunken och mixa på full effekt samtidigt som du långsamt rör mixerstaven uppåt. Mixa till en tjock kräm. Finhacka koriander och rör ner i krämen.5. Kålsallad: Skala och skär kålrabbi i tunna stavar och strimla paprika. Blanda grönsakerna med kålmixen, neutral olja, honung, vitvinsvinäger och salt i skålen.6. Servera kycklingen med riset, salladen och korianderkrämen.