


Smoked chicken med kokosris och korianderkräm
149044493080005Kycklingben1 fp kycklingben, ca 900 g2 msk neutral olja 1 fp smokey spicemix, 24 g1 tsk salt Kokosris1 fp basmatiris, 300 g1 fp kokosmjölk, 250 ml3 ½ dl vatten 1 tsk salt Korianderkräm1 ägg ½ msk vitvinsvinäger1 krm salt1 ¾ dl neutral olja 1 fp koriander (20 g)Kålsallad1 kålrabbi1 paprika1 fp kålmix rödkål/grönkål, 325 g1 msk neutral olja 1 msk honung 1 msk vitvinsvinäger ½ tsk salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, kastrull med lock, mixerbunke och stavmixer samt en salladsskål.2. Kycklingben: Blanda kycklingben med neutral olja, smokey spice mix och salt i formen. Tillaga mitt i ugnen i 25 min. 3. Kokosris: Skölj riset noga. Koka upp riset i kokosmjölk, vatten och salt i kastrullen. Sätt på locket och låt sjuda i 12 min på låg värme.4. Korianderkräm: Tillsätt ägg, vitvinsvinäger, salt och neutral olja i bunken. Sätt ner mixerstaven i botten av bunken och mixa på full effekt samtidigt som du långsamt rör mixerstaven uppåt. Mixa till en tjock kräm. Finhacka koriander och rör ner i krämen.5. Kålsallad: Skala och skär kålrabbi i tunna stavar och strimla paprika. Blanda grönsakerna med kålmixen, neutral olja, honung, vitvinsvinäger och salt i skålen.6. Servera kycklingen med riset, salladen och korianderkrämen.