Smoked chicken med ris och korianderkräm
249116981010001Kycklingben1 fp kycklingben, ca 900 g2 msk neutral olja 1 fp smokey spicemix, 24 g1 tsk salt 1 fp basmatiris, 150 gKorianderkräm1 ägg ½ msk vitvinsvinäger1 krm salt1 ¾ dl neutral olja 1 fp koriander (20 g)Kålsallad1 fp kålmix rödkål/grönkål, 325 g1 msk neutral olja 1 msk honung 1 msk vitvinsvinäger ½ tsk salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, kastrull, mixerbunke och stavmixer samt en salladsskål.2. Kycklingben: Blanda kycklingben med neutral olja, smokey spice mix och salt i formen. Tillaga mitt i ugnen i 25 min.3. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.4. Korianderkräm: Tillsätt ägg, vitvinsvinäger, salt och neutral olja i bunken. Sätt ner mixerstaven i botten av bunken och mixa på full effekt samtidigt som du långsamt rör mixerstaven uppåt. Mixa till en tjock kräm. Finhacka koriander och rör ner i krämen.5. Kålsallad: Blanda kålmix, neutral olja, honung, vitvinsvinäger och salt i skålen.6. Servera kycklingen med riset, salladen och korianderkrämen.