Snabb morotssoppa med getostkräm
949184511980004Soppa1 msk neutral olja1 fp strimlade morötter, 500 g1 msk timjan½ tsk salt1 fp krossade tomater, 390 g 4,5 dl vatten2 msk buljongpulver, alt. 2 tärningar1 tsk vitvinsvinäger2 fp cannellinibönor, 760 g1 fp havregrädde, 2,5 dl1/3 fp bredbar getost, 50 g 1 fp knäckebröd, 200 g 2/3 fp bredbar getost, 100 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull med lock och en stavmixer.2. Soppa: Hetta upp kastrullen med neutral olja och fräs strimlade morötter, timjan och salt på medelhög värme i 2 min. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongpulver (alt. tärning) och vitvinsvinäger och sjud under lock i ca 10 min.3. Skölj cannellinibönor. Mixa soppan med hälften av cannellinibönorna, havregrädde och ca 50 g bredbar getost. Toppa soppan med resten av cannellinibönorna och servera med knäckebröd och resten av den bredbara getosten.