Snabb thaigryta med tofu
Snabb thaigryta med tofu
Snabb thaigryta med tofu

Snabb thaigryta med tofu

949594368420003
1 fp basmatiris, 300 gThaigryta:1 fp tofu, 400 g1 broccoli2 msk neutral olja1 fp kålmix grönkål/rödkål, 325 g 2 vitlöksklyftor2 ½ tsk sambal oelek2 tsk ingefära1 fp kokosmjölk, 250 ml2 dl vatten ½ msk majsstärkelse2 msk japansk soja½ tsk salt1 gul lök1 lime1 fp koriander, 20 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull och en traktörpanna.2. Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen.3. Thaigryta: Tärna tofu i 2 cm bitar och skär broccoli i mindre bitar. Hetta upp traktörpannan med neutral olja och stek tofun hårt på hög värme i 3–4 min. Tillsätt grönsakerna, kålmix, pressad vitlök, sambal oelek och ingefära. Stek i ytterligare 2–3 min på medelhög värme.4. Tillsätt kokosmjölk, vatten (blandat med majsstärkelse), japansk soja och salt i pannan och låt sjuda i 5 min under omrörning. Strimla lök och tillsätt i pannan tillsammans med finrivet skal från hel lime och saften från halv lime. Skär den andra limehalvan i 4 klyftor. Grovhacka koriander.5. Servera thaigrytan tillsammans med riset, limeklyftorna och toppa med koriandern.