


Soltorkad tomatpasta med kronärtskockor och mandel
2491848424800094 port. fullkornstagliatelleTomater och kikärtor i ugn:1 fp kikärtor, 380 g1 fp körsbärstomater, 250 g1 msk olja från kronärtskockor½ tsk saltPastasås:1 fp kronärtskockor, 290 g1 fp bruschettamix, 200 g1 dl pastavatten½ fp ruccola, 35 g1 fp mandelspån, 100 g½ fp ruccola, 30 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en kastrull och ugnsform 15 x 20 cm. Koka upp pastavatten i kastrullen. 2. Tomater och kikärtor i ugn: Blanda sköljda kikärtor, körsbärstomater, olja från kronärtskockor och salt i formen. Stek i mitten av ugnen i 15 min. 3. Koka fullkornstagliatelle enligt anvisningarna på förpackningen. Spara en deciliter av pastavattnet. 4. Skär kronärtskockor i mindre bitar. Blanda den kokta pastan med bruschettamix, pastavattnet, kronärtskockorna och ruccola i kastrullen. Toppa med tomaterna, kikärtorna, mandelspån och resten av ruccolan. Servera!