Sommarsallad med grön sparris, zucchini och valnötter
Sommarsallad med grön sparris, zucchini och valnötter
Sommarsallad med grön sparris, zucchini och valnötter

Sommarsallad med grön sparris, zucchini och valnötter

649505473260000
1 fp emmervete, 250 gKryddrostad zucchini och sparris1 zucchini1 knippe sparris1 knippe salladslök, ca 100 g½ tsk salt2 krm kardemumma2 krm torkad ingefära2 krm spiskummin2 msk olivolja1 fp valnötter, 110 gSommarsallad1 kruka sallad1 fp bredbar getost, 150 gVinägrett1 citron2 msk olivolja1 msk honung2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° grill. Ta fram en ugnsplåt och bakplåtspapper, en kastrull, stekpanna och ett stort salladsfat.2. Koka emmervete enligt anvisningarna på förpackningen. 3. Förbered zucchinin och sparrisen genom att skära båda i mindre bitar. Strimla salladslök och blanda med bitarna på plåten. Krydda med salt, kardemumma, torkad ingefära och spiskummin. Ringla över olivolja och blanda allt väl. Sätt plåten mitt i ugnen i ca 10 min.4. Medan zucchinin och sparrisen rostar, hacka valnötterna grovt och stek dem i en torr stekpanna på medelhög värme tills de är rostade och doftar gott. Låt dem sedan svalna.5. Sommarsallad: Dra isär eller skär salladsbladen grovt. Lägg ut salladen i botten på salladsfatet. När emmervetet är färdigkokt, häll av vattnet och lägg vetet på salladen. Toppa med den kryddrostade zucchinin, sparrisen, löken och valnötterna. Klicka ut getosten. 6. Vinägrett: Blanda saft från citron med olivolja, honung och salt. Ringla över salladen. Servera direkt från fatet!