Sotad Caesarsallad med räkor och quinoa
Sotad Caesarsallad med räkor och quinoa
Sotad Caesarsallad med räkor och quinoa

Sotad Caesarsallad med räkor och quinoa

949305278650000
1 fp quinoa, 250 gCaesarsallad1 fp gemsallad, 160 g1 fp körsbärstomater, 250 g1 fp räkor, 540 g1 fp strimlade morötter, 250 g1 fp caesardressing, 200 g1 fp hyvlad parmesan, 80 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, stekpanna och ett stort fat. Ställ fram alla ingredienser och ha vatten till quinoa kokande, innan du börjar med matlagningen.2. Koka quinoa efter anvisningarna på förpackningen. Skölj sedan quinoan en sil så att den inte är för varm.3. Sotad sallad: Halvera gemsalladen på längden. Värm upp stekpannan så att den blir ordentligt varm. Lägg salladshuvudena med snittytan nedåt och stek salladen på hög värme i ca 1 min, tills salladen får en stekyta men inte för länge så den blir sönderkokt.4. Caesarsallad: Grovstrimla salladen och halvera körsbärstomater. Häll av räkor och pressa ur laken. Lägg ut salladen på fatet tillsammans med tomaterna, strimlade morötter, räkor och quinoan. Ringla eller klicka ut caesardressingen och toppa med hyvlad parmesanost.5. Servera direkt från fatet!