Sotad gemsallad med ugnstekt kyckling
Sotad gemsallad med ugnstekt kyckling
Sotad gemsallad med ugnstekt kyckling

Sotad gemsallad med ugnstekt kyckling

949934111330002
Ugnsstekt kyckling1 fp kycklingfilé, ca 300 g 1 msk olivolja1 vitlöksklyfta2 krm timjan2 krm salt1 krm svartpepparDressing½ dl olivolja1 vitlöksklyfta½ tsk salt1 krm svartpeppar½ citron Bön- och fetaoströra1 fp bön-& grynmix, 380 g1 fp körsbärstomater, 250 g1 fp fetaost, 150 g½ fp gemsallad, 100 gSotad gemsallad½ fp gemsallad, 100 g2 tsk olivolja 1 krm salt½ citron
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en ugnsform 15 x 20 cm, stavmixer, mixerbunke, skål, stekpanna och ett fat.2. Ugnsstekt kyckling: Blanda kycklingfilé, olivolja, pressad vitlöksklyfta, timjan, salt och svartpeppar i formen. Stek kycklingen i mitten av ugnen i 15-20 min.3. Dressing: Blanda olivolja, vitlök, salt, svartpeppar och citronsaft i mixerbunken och mixa slätt.4. Bön- och fetaoströra: Häll av och skölj bön-& grynmix. Halvera körsbärstomater och tärna fetaost. Grovhacka gemsallad. Blanda allt med dressingen i skålen.5. Sotad gemsallad: Dela gemsallad på mitten. Hetta upp en torr stekpanna och sota salladen på snittytan i ca 2 min, tills dess att de fått en lätt sotad färg. Lägg salladen på fatet, ringla över olivolja och salt.6. Ta ut kycklingen från ugnen och låt den vila några minuter. Skiva upp kycklingen och servera med bön- och fetaoströran och den sotade gemsalladen.