Sotad tonfisk med chiliaioli och smashed gurksallad
Sotad tonfisk med chiliaioli och smashed gurksallad
Sotad tonfisk med chiliaioli och smashed gurksallad

Sotad tonfisk med chiliaioli och smashed gurksallad

149915007310001
Rostad potatis1 fp amandine potatis, 900 g2 msk neutral olja1 tsk salt2 krm cayennepepparSmashed gurksallad1 gurka1 msk japansk soja1 msk neutral olja (eller gärna sesamolja om ni har det)1 krm salt1 lime1 fp rädisor, 125 gChiliaioli 1 ägg1 tsk sambal oelek1 ¾ dl neutral olja2 krm salt1 tsk vitvinsvinägerTonfisk2 fp färsk tonfisk, 460 g½ msk neutral olja½ tsk salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° (varmluft). Ta fram en stekpanna, en skål till gurksallad, en stavmixer, mixerbunke, ren kökshandduk och en brödkavel.2. Rostad potatis: Dela potatisen på längden. Lägg ut halvorna på plåten och tillsätt neutral olja, salt samt cayennepeppar. Blanda runt och sätt plåten mitt i ugnen i ca 25 min. 3. Smashed gurksallad: Lägg gurkan i en ren kökshandduk direkt på köksbänken. Slå med en brödkavel eller en kastrull med handtag så gurkan spricker. Obs, slå inte för hårt så att gurkan blir förstörd. Skär sedan gurkan i ojämna bitar. Lägg gurkan i en skål och tillsätt japansk soja, neutral olja/sesamolja, salt och saften från lime. Kvarta rädisor och blanda med gurkan i skålen.4. Chiliaioli: Tillsätt först ett ägg sedan sambal oelek, neutral olja, salt och vitvinsvinäger i mixerbunken. Sätt sedan stavmixern i botten av bunken innan du börjar. Mixa sedan på full effekt medan du långsamt rör stavmixern uppåt. 5. Stekt tonfisk: Gnid in tonfisken med lite neutral olja och salt. Hetta upp stekpannan ordentligt och stek tonfisken på mycket hög värme ca 1 min på varje sida. 6. Servera den stekta tonfisken med gurksalladen, rostade potatisen samt chiliaioli.