Sotad tonfisk med chiliaioli och smashed gurksallad
849606866070000Rostad potatis1 fp potatis, 450 g2 msk neutral olja1 tsk salt2 krm cayennepepparSmashed gurksallad1 gurka1 fp rädisor, 125 g1 flaska mandusås, 75 gChiliaioli 1 ägg1 tsk sambal oelek1 ¾ dl neutral olja2 krm salt1 tsk vitvinsvinägerTonfisk1 fp färsk tonfisk, 230 g½ msk neutral olja½ tsk salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° (varmluft). Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, ren kökshandduk och en brödkavel, skål, mixerbunke, stavmixer och en stekpanna alt grillpanna.2. Rostad potatis: Dela potatisen på längden. Lägg ut halvorna på plåten och tillsätt neutral olja, salt och cayennepeppar. Blanda runt och sätt plåten mitt i ugnen i ca 25 min.3. Smashed gurksallad: Lägg gurkan i en ren kökshandduk direkt på köksbänken. Slå med en brödkavel eller en kastrull så gurkan spricker. Obs, slå inte för hårt så att gurkan blir förstörd. Skär sedan gurkan i ojämna bitar och kvarta rädisorna. Lägg gurka och rädisor i skålen. Tillsätt mandusåsen och blanda runt.4. Chiliaioli: Tillsätt först ägg sedan sambal oelek, neutral olja, salt och vitvinsvinäger i mixerbunken. Sätt sedan stavmixern i botten av bunken innan du börjar. Mixa sedan på full effekt medan du långsamt rör stavmixern uppåt.5. Stekt tonfisk: Gnid in tonfisken med neutral olja och salt. Hetta upp stekpannan alt. grillpannan ordentligt och stek tonfisken på mycket hög värme ca 1 min/sida.6. Servera den stekta tonfisken med gurksalladen, den rostade potatisen samt chiliaiolin.