Sotad tonfisk med glasnudelsallad
Sotad tonfisk med glasnudelsallad
Sotad tonfisk med glasnudelsallad

Sotad tonfisk med glasnudelsallad

249794352830009
Glasnudelsallad2 fp glasnudlar, 200 g 1 gurka1 fp raw slaw mix, 300 g2 msk japansk soja1 lime1 msk sesamolja (neutral olja går också bra)Sotad tonfisk2 fp tonfisk, ca 460 g1 krm salt1 nypa chiliflakes (valfritt)1 msk japansk soja1 fp aioli, 220 ml
0 kr (99 kr)
1. Förbered: Ta fram en stekpanna, en stor salladsskål och en liten skål. Ställ fram alla ingredienser och ha nudelvattnet kokande innan ni börjar med matlagningen. 2. Koka nudlarna i 2 min och skölj dem sedan i kallt vatten.3. Nudelsallad: Tärna gurka. Blanda med nudlarna och rawslawmix i salladsskålen och tillsätt japansk soja, limesaft och sesam olja. 4. Sotad tonfisk: Salta tonfisken och smörj den med lite neutral olja. Hetta upp stekpannan så att den blir riktigt varm. Tillaga tonfisken på hög värme max 1 min/sida. Lägg tonfisken på en skärbräda och strö över lite chiliflakes (valfritt) och pensla med japansk soja. Skär tonfisken i tjocka skivor och lägg ut över salladen.5. Servera salladen med en klick aioli.