
.jpg)


.jpg)


.jpg)

Sotad tonfisk med glasnudelsallad
249794352830009Glasnudelsallad2 fp glasnudlar, 200 g 1 gurka1 fp raw slaw mix, 300 g2 msk japansk soja1 lime1 msk sesamolja (neutral olja går också bra)Sotad tonfisk2 fp tonfisk, ca 460 g1 krm salt½ msk neutral olja1 nypa chiliflakes (valfritt)1 msk japansk soja1 fp aioli, 220 ml
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stekpanna, kastrull och en stor salladsskål. Ställ fram alla ingredienser och ha nudelvattnet kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Koka nudlarna i 2 min och skölj dem sedan i kallt vatten.3. Glasnudelsallad: Tärna gurka och blanda med nudlarna och rawslawmix i salladsskålen. Tillsätt japansk soja, limesaft och sesam olja.4. Sotad tonfisk: Salta tonfisken och smörj den med lite neutral olja. Hetta upp stekpannan så att den blir riktigt varm. Tillaga tonfisken på hög värme max 1 min/sida. Lägg tonfisken på en skärbräda och strö över lite chiliflakes (valfritt) och pensla med japansk soja. Skär tonfisken i tjocka skivor och lägg ut över salladen.5. Servera glasnudelsalladen med tonfisken och en klick aioli.