Sotad tonfisk med glasnudelsallad
649105745370001Glasnudelsallad1 fp glasnudlar, 100 g1 minigurka1 fp raw slawmix, 300 g1 lime½-1 flaska mandusås, 75 mlSotad tonfisk1 fp tonfisk, ca 230 g1 krm salt1 tsk neutral olja1 nypa chiliflakes (valfritt)½ msk japansk soja1 fp aioli, 100 ml
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stekpanna, en stor salladsskål och en liten skål. Koka upp vatten till nudlarna i en kastrull.2. Koka nudlarna i 2 min och skölj dem sedan i kallt vatten.3. Glasnudelsallad: Tärna gurka och blanda med nudlarna och rawslawmix i salladsskålen. Tillsätt mandusåsen och blanda runt. Klyfta lime.4. Sotad tonfisk: Salta tonfisken och smörj den med lite neutral olja. Hetta upp stekpannan så att den blir riktigt varm. Tillaga tonfisken på hög värme max ca ½ min/sida. Lägg tonfisken på en skärbräda och strö över lite chiliflakes (valfritt) och pensla med japansk soja. Skär tonfisken i tjocka skivor och lägg ut över salladen.5. Servera glasnudelsalladen med tonfisken, en klick aioli och limeklyftorna!