Sotad tonfisk med glasnudelsallad
Sotad tonfisk med glasnudelsallad
Sotad tonfisk med glasnudelsallad
Sotad tonfisk med glasnudelsallad
Sotad tonfisk med glasnudelsallad
Sotad tonfisk med glasnudelsallad

Sotad tonfisk med glasnudelsallad

649105745370001
Glasnudelsallad1 fp glasnudlar, 100 g1 minigurka1 fp raw slawmix, 300 g1 lime½-1 flaska mandusås, 75 mlSotad tonfisk1 fp tonfisk, ca 230 g1 krm salt1 tsk neutral olja1 nypa chiliflakes (valfritt)½ msk japansk soja1 fp aioli, 100 ml
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stekpanna, en stor salladsskål och en liten skål. Koka upp vatten till nudlarna i en kastrull.2. Koka nudlarna i 2 min och skölj dem sedan i kallt vatten.3. Glasnudelsallad: Tärna gurka och blanda med nudlarna och rawslawmix i salladsskålen. Tillsätt mandusåsen och blanda runt. Klyfta lime.4. Sotad tonfisk: Salta tonfisken och smörj den med lite neutral olja. Hetta upp stekpannan så att den blir riktigt varm. Tillaga tonfisken på hög värme max ca ½ min/sida. Lägg tonfisken på en skärbräda och strö över lite chiliflakes (valfritt) och pensla med japansk soja. Skär tonfisken i tjocka skivor och lägg ut över salladen.5. Servera glasnudelsalladen med tonfisken, en klick aioli och limeklyftorna!