Spansk chorizogryta med vita bönor och grönsaksris
Spansk chorizogryta med vita bönor och grönsaksris
Spansk chorizogryta med vita bönor och grönsaksris

Spansk chorizogryta med vita bönor och grönsaksris

449994009480002
Grönsaksris1 msk neutral olja1 fp strimlade morötter, 250 g1 tsk gurkmeja1 tsk paprikapulver1 fp basmatiris, 300 g6 dl vatten1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)Chorizogryta1 gul lök1 paprika1 zucchini1 fp färsk chorizo, 350 g1 msk neutral olja2 vitlöksklyftor1 msk paprikapulver1 msk oregano2 msk tomatpuré1 fp stora vita bönor, 380 g1 fp krossade tomater, 390 g1 dl vatten1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning) 
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull med lock och traktörpanna med lock.2. Grönsaksris: Hetta upp kastrullen med neutral olja och fräs strimlade morötter, gurkmeja och paprikapulver på medelvärme i 2 min.3. Rör ner basmatiris i kastrullen och fräs i ytterligare 2 min. Tillsätt vatten och buljongpulver (alt. tärning), koka upp och sjud på låg värme under lock i ca 12 min. Dra åt sidan och låt stå i ytterligare 5 min.4. Chorizogryta: Skär lök, paprika och zucchini i ca 2 cm breda bitar. Ta bort skinnet och skär chorizo i 1 cm breda slantar. Hetta upp pannan med neutral olja och fräs chorizon på medelhög värme i 3 min.5. Tillsätt grönsakerna, pressad vitlök, paprikapulver, oregano och tomatpuré i pannan och stek i ytterligare 2 min.6. Rör ner sköljda stora vita bönor, krossade tomater, vatten, buljongpulver (alt. tärning) i pannan och sjud under lock i ca 10 min.7. Servera grytan med grönsaksriset.