Spansk chorizogryta med vita bönor och kryddigt ris
Spansk chorizogryta med vita bönor och kryddigt ris
Spansk chorizogryta med vita bönor och kryddigt ris

Spansk chorizogryta med vita bönor och kryddigt ris

749555990540001
Kryddigt ris1 msk neutral olja½ tsk gurkmeja½ tsk paprikapulver1 fp basmatiris, 150 g3 dl vatten½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning)Chorizogryta1 gul lök1 paprika1 fp färsk chorizo, 210 g1 msk neutral olja1 vitlöksklyfta1 msk paprikapulver1 msk oregano2 msk tomatpuré1 fp stora vita bönor, 380 g1 fp krossade tomater, 390 g1 dl vatten1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull med lock och traktörpanna med lock.2. Ris: Hetta upp kastrullen med neutral olja och fräs gurkmeja och paprikapulver på medelvärme i ca 1 min.3. Rör ner basmatiris i kastrullen och fräs i ytterligare 2 min. Tillsätt vatten och buljongpulver (alt. tärning), koka upp och sjuda på låg värme under lock i ca 12 min. Dra åt sidan och låt stå i ytterligare 5 min.4. Chorizogryta: Skär lök och paprika i ca 2 cm breda bitar. Ta bort skinnet och skär chorizo i 1 cm breda slantar. Hetta upp pannan med neutral olja och fräs chorizon på medelhög värme i 3 min.5. Tillsätt grönsakerna, pressad vitlök, paprikapulver, oregano och tomatpuré i pannan och stek i ytterligare 2 min.6. Rör ner sköljda stora vita bönor, krossade tomater, vatten, buljongpulver (alt. tärning) och sjud under lock i ca 10 min.7. Servera grytan med riset.