Spansk rispanna med chorizo och grönsaker
349965671930006Spansk rispanna med chorizo1 fp chorizo, 210 g1 msk neutral olja½-1 rödlök1 paprika1 msk neutral olja1 msk tomatpuré½ tsk salt1 fp basmitiris quick´n´easy, 250 g1 fp babyspenat, 65 gVitlöksyoghurt1 fp matyoghurt, 2 dl½ tsk salt1 vitlöksklyfta
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna, en stekpanna, liten skål och alla ingredienser.2. Rispanna: Skär chorizo i 2 cm bitar. Hetta upp stekpannan med neutral olja och stek chorizon på medelhög värme i ca 2 min. Undertiden du steker, strimla rödlök och skär paprika i tärningar. Tillsätt grönsakerna i pannan och stek i ytterligare 3 min.3. Rispanna forts: Hetta upp traktörpannan med neutral olja på medelhög värme. Tillsätt tomatpuré, salt och ris. Dela ner riset med en träsked och fortsätt stek i ytterligare ca 3 min tills allt är varmt.4. Rör ner babyspenat, chorizon och grönsakerna i rispannan.5. Vitlöksyoghurt: Blanda yoghurt, salt och riven vitlök i skålen.6. Servera direkt ur pannan tillsammans med vitlöksyoghurten!