Spanska köttbullar i paprikasås med parmesanpotatis
249146035960000Parmesanslungad potatis1 fp potatis, 900 g2 msk olivolja1 tsk salt½ tsk svartpeppar1 fp riven parmesan, 50 gKöttbullar 1 fp blandfärs, ca 500 g ½ gul lök 1 vitlöksklyfta 1 tsk salt ½ tsk svartpeppar 2 msk olivoljaPaprikasås½ gul lök1 fp ajvar Mild, 350 g 1 fp crème fraiche, 2 dl
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt, bakplåtspapper, tallrik, stekpanna och en bunke.2. Parmesanslungad potatis: Lägg ut potatisen på plåten, dela den om den är stor. Tillsätt olivolja, salt och svartpeppar. Rosta i ugnen ca 25 min. Ta ut plåten och tillsätt riven parmesan.3. Köttbullar: Hacka gul lök och blanda hälften av löken med blandfärs, pressad vitlök, salt och svartpeppar i bunken. Forma små köttbullar och lägg dem på en tallrik. Hetta upp stekpannan på medelhög värme med olivolja, stek köttbullarna gyllenbruna runtom ca 5 min. Tillsätt resten av den hackade löken stek ytterligare 3 min.4. Paprikasås: Häll i Ajvar, crème fraiche och låt dem puttra i såsen i ytterligare 10 minuter.5. Servering: Servera direkt från pannan tillsammans med den parmesanslungade potatisen.