Spenatpasta med tempeh och valnötter
Spenatpasta med tempeh och valnötter
Spenatpasta med tempeh och valnötter

Spenatpasta med tempeh och valnötter

249494596010009
4 port. pennepasta1 dl pastavattenTempehsås1 fp tempeh, 200 g 1 gul lök1 fp körsbärstomater, 250 g 1 msk neutral olja1 tsk salt1 fp babyspenat, 175 g 1 vitlöksklyfta1 fp havregrädde, 2,5 dl1 citron½ msk majsstärkelse1 msk dijonsenap1 msk buljongpulver, (alt. ½ tärning)½ fp valnötter, 55 g 
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull och traktörpanna. Koka upp vatten med salt i kastrullen till pastan. 2. Koka pennepasta enligt anvisningarna på förpackningen. Spara pastavatten.3. Tempehsås: Skär tempeh i små tärningar. Hacka gul lök och halvera körsbärstomater. Hetta upp pannan med neutral olja och fräs tempeh, gul lök och salt på medelhög värme i 3 min. Tillsätt babyspenat och pressad vitlök och fräs i ytterligare 2 min. 4. Rör ner körsbärstomater, havregrädde, pastavatten, skal från 1 citron, saft från ½ citron, majsstärkelse, dijonsenap och buljongpulver (alt. tärning) och sjud på låg värme i 2 min. 5. Hacka valnötter. Vänd ner pastan i såsen och toppa med valnötterna.