Spenatsoppa med färskost, baguette och smashat ägg
Spenatsoppa med färskost, baguette och smashat ägg
Spenatsoppa med färskost, baguette och smashat ägg

Spenatsoppa med färskost, baguette och smashat ägg

449565300700007
Baguette och färskost1 fp surdegsbaguette, 250 g1 fp färskost vitlök & örter, 150 gSmachat ägg1 fp ägg, 6 stSpenatsoppa1 gul lök1 vitlöksklyfta1 msk olivolja1 fp spenat, 175 g1 fp matlagnings grädde, 250 ml1 msk dijonsenap 2 msk buljongpulver (alt. 2 tärningar)8 dl vatten2½ msk majsstärkelse
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 220°. Ta fram en stor gryta och stavmixer. Koka upp vatten till äggen i en liten kastrull.2. Surdegsbaguette: Baka baguette i mitten av ugnen i ca 10 min.3. Ägg: Koka äggen i 6 min om du vill ha löskokta ägg, för hårdkokta ägg koka i 8-10 min.4. Spenatsoppa: Hacka lök och vitlök. Hetta upp grytan med olivolja. Fräs löken och vitlöken i 2 min utan att det får färg. Rör ner spenaten i grytan och fräs i ytterligare 3 min. Tillsätt matlagningsgrädde, dijonsenap, buljongpulver, vatten, majsstärkelse och koka upp under omrörning. Låt småkoka i ca 5 min. Mixa soppan slät med en stavmixer.5. Skala äggen och krossa i en liten skål. Servera soppan i djupa skålar, toppa med det smashade ägget och baguetten med färskost vi sidan av.