![Spenatsoppa med färskost, baguette och smashat ägg Spenatsoppa med färskost, baguette och smashat ägg](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/f449565300700007.jpg)
![Spenatsoppa med färskost, baguette och smashat ägg Spenatsoppa med färskost, baguette och smashat ägg](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/s449565300700007.jpg)
![Spenatsoppa med färskost, baguette och smashat ägg Spenatsoppa med färskost, baguette och smashat ägg](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/t449565300700007.jpg)
Spenatsoppa med färskost, baguette och smashat ägg
449565300700007Baguette och färskost1 fp surdegsbaguette, 250 g1 fp färskost vitlök & örter, 150 gSmachat ägg1 fp ägg, 6 stSpenatsoppa1 gul lök1 vitlöksklyfta1 msk olivolja1 fp spenat, 175 g1 fp matlagnings grädde, 250 ml1 msk dijonsenap 2 msk buljongpulver (alt. 2 tärningar)8 dl vatten2½ msk majsstärkelse
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 220°. Ta fram en stor gryta och stavmixer. Koka upp vatten till äggen i en liten kastrull.2. Surdegsbaguette: Baka baguette i mitten av ugnen i ca 10 min.3. Ägg: Koka äggen i 6 min om du vill ha löskokta ägg, för hårdkokta ägg koka i 8-10 min.4. Spenatsoppa: Hacka lök och vitlök. Hetta upp grytan med olivolja. Fräs löken och vitlöken i 2 min utan att det får färg. Rör ner spenaten i grytan och fräs i ytterligare 3 min. Tillsätt matlagningsgrädde, dijonsenap, buljongpulver, vatten, majsstärkelse och koka upp under omrörning. Låt småkoka i ca 5 min. Mixa soppan slät med en stavmixer.5. Skala äggen och krossa i en liten skål. Servera soppan i djupa skålar, toppa med det smashade ägget och baguetten med färskost vi sidan av.