Spenatsoppa med gröna linser, baguette och färskost
149506227560007Baguette och färskost1 fp surdegsbaguette, 250 g1 fp färskost vitlök & örter, 150 gSpenatsoppa1 gul lök1 vitlöksklyfta1 msk olivolja2 fp spenat, 350 g1 fp matlagningsgrädde, 3 dl2 msk dijonsenap 2 msk buljongpulver (alt. 2 tärningar)1 l vatten3 msk majsstärkelse½ tsk salt2 fp gröna linser, 760 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 220°. Ta fram en stor gryta och stavmixer.2. Surdegsbaguette: Baka baguette i mitten av ugnen i ca 10 min.3. Spenatsoppa: Hacka lök och vitlök. Hetta upp grytan med olivolja. Fräs löken och vitlöken i 2 min utan att det får färg. Rör ner spenaten i grytan och fräs i ytterligare 3 min. Tillsätt matlagningsgrädde, dijonsenap, buljongpulver, vatten, majsstärkelse, salt och koka upp under omrörning. Låt småkoka i ca 5 min. Mixa soppan slät med en stavmixer. Sila av linserna och tillsätt i soppan.4. Servera soppan i djupa skålar och baguetten med färskost vi sidan av.