Spicey veggi stew med sötpotatis och kikärtor
Spicey veggi stew med sötpotatis och kikärtor
Spicey veggi stew med sötpotatis och kikärtor

Spicey veggi stew med sötpotatis och kikärtor

949354615460007
Gryta1 gul lök¼ fp inlagd ingefära, ca 50 g1 sötpotatis1 msk olivolja2 vitlöksklyftor½ tsk kanel½ tsk gurkmeja½ tsk spiskummin1 fp krossade tomater, 400 g1 fp kikärtor, 380 g 5 dl vatten1 msk buljongpulver, alt. 1 tärningar1 tsk majsstärkelse1 fp babyspenat, 65 g½ tsk salt½ tsk svartpeppar½ fp pitabröd, 175 g1 fp persilja, 20 g 1 fp lätt crème fraiche, 2 dl
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 250°. Ta fram en stor kastrull, 2. Gryta: Hacka gul lök och avrunnen inlagd ingefära, spara lagen! Skölj och skär sötpotatis i 2 cm stora kuber. Hetta upp kastrullen med olivolja och fräs hälften av löken och pressade vitlöksklyftor på medelhög värme i 2 min. Tillsätt ingefäran, sötpotatisen, resten av löken, kanel, gurkmeja och spiskummin och fräs i ytterligare 2 min.3. Tillsätt krossade tomater, sköljda kikärtor, vatten, buljongpulver (alt. tärningar) och majsstärkelse. Låt grytan få ett uppkok och låt sedan småkoka i ca 10 min. 4. Baka av pitabröd enligt anvisningarna på förpackningen. 5. Gryta forts.: Tillsätt babyspenat, salt och svartpeppar i grytan och rör om försiktigt så inte sötpotatisen går sönder.6. Hacka persilja. Servera grytan tillsammans med de varma bröden. Toppa med crème fraiche och den hackade persiljan.