Spicey veggi stew med sötpotatis och kikärtor
949354615460007Gryta1 gul lök¼ fp inlagd ingefära, ca 50 g1 sötpotatis1 msk olivolja2 vitlöksklyftor½ tsk kanel½ tsk gurkmeja½ tsk spiskummin1 fp krossade tomater, 400 g1 fp kikärtor, 380 g 5 dl vatten1 msk buljongpulver, alt. 1 tärningar1 tsk majsstärkelse1 fp babyspenat, 65 g½ tsk salt½ tsk svartpeppar½ fp pitabröd, 175 g1 fp persilja, 20 g 1 fp lätt crème fraiche, 2 dl
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 250°. Ta fram en stor kastrull, 2. Gryta: Hacka gul lök och avrunnen inlagd ingefära, spara lagen! Skölj och skär sötpotatis i 2 cm stora kuber. Hetta upp kastrullen med olivolja och fräs hälften av löken och pressade vitlöksklyftor på medelhög värme i 2 min. Tillsätt ingefäran, sötpotatisen, resten av löken, kanel, gurkmeja och spiskummin och fräs i ytterligare 2 min.3. Tillsätt krossade tomater, sköljda kikärtor, vatten, buljongpulver (alt. tärningar) och majsstärkelse. Låt grytan få ett uppkok och låt sedan småkoka i ca 10 min. 4. Baka av pitabröd enligt anvisningarna på förpackningen. 5. Gryta forts.: Tillsätt babyspenat, salt och svartpeppar i grytan och rör om försiktigt så inte sötpotatisen går sönder.6. Hacka persilja. Servera grytan tillsammans med de varma bröden. Toppa med crème fraiche och den hackade persiljan.