Spicey veggi stew med sötpotatis och kikärtor
Spicey veggi stew med sötpotatis och kikärtor
Spicey veggi stew med sötpotatis och kikärtor
Spicey veggi stew med sötpotatis och kikärtor
Spicey veggi stew med sötpotatis och kikärtor
Spicey veggi stew med sötpotatis och kikärtor

Spicey veggi stew med sötpotatis och kikärtor

649934373330002
Gryta1 purjolök½ fp inlagd ingefära, 95 g2 sötpotatisar2 msk olivolja3 vitlöksklyftor1 tsk kanel1 tsk gurkmeja1 tsk spiskummin2 fp krossade tomater, 800 g1 fp kikärtor, 380 g1 l vatten2 msk buljongpulver, alt. 2 tärningar1 tsk majsstärkelse1 fp babyspenat, 175 g1 tsk salt½ tsk svartpeppar1 fp pitabröd, 350 g1 fp persilja, 20 g 1 fp lätt crème fraiche, 2 dl
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 250°. Ta fram en gryta eller en stor kastrull.2. Gryta: Skölj och strimla purjolök. Hacka avrunnen inlagd ingefära, spara lagen! Skölj och skär sötpotatis i 2 cm stora kuber. Hetta upp grytan med olivolja. Fräs hälften av löken och pressade vitlöksklyftor på medelhög värme i 2 min. Tillsätt ingefäran, sötpotatisen, resten av löken, kanel, gurkmeja och spiskummin och fräs i ytterligare 2 min.3. Tillsätt krossade tomater, sköljda kikärtor, vatten, buljongpulver (alt. tärningar) och majsstärkelse i grytan. Låt grytan få ett uppkok och låt sedan småkoka i ca 10 min. 4. Baka av pitabröd enligt anvisningarna på förpackningen. 5. Gryta forts.: Tillsätt babyspenat, salt och svartpeppar i grytan och rör om försiktigt så inte sötpotatisen går sönder.6. Hacka persilja. Servera grytan tillsammans med de varma bröden. Toppa med crème fraiche och den hackade persiljan.