Spicey veggi stew med sötpotatis och kikärtor
649934373330002Gryta1 purjolök½ fp inlagd ingefära, 95 g2 sötpotatisar2 msk olivolja3 vitlöksklyftor1 tsk kanel1 tsk gurkmeja1 tsk spiskummin2 fp krossade tomater, 800 g1 fp kikärtor, 380 g1 l vatten2 msk buljongpulver, alt. 2 tärningar1 tsk majsstärkelse1 fp babyspenat, 175 g1 tsk salt½ tsk svartpeppar1 fp pitabröd, 350 g1 fp persilja, 20 g 1 fp lätt crème fraiche, 2 dl
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 250°. Ta fram en gryta eller en stor kastrull.2. Gryta: Skölj och strimla purjolök. Hacka avrunnen inlagd ingefära, spara lagen! Skölj och skär sötpotatis i 2 cm stora kuber. Hetta upp grytan med olivolja. Fräs hälften av löken och pressade vitlöksklyftor på medelhög värme i 2 min. Tillsätt ingefäran, sötpotatisen, resten av löken, kanel, gurkmeja och spiskummin och fräs i ytterligare 2 min.3. Tillsätt krossade tomater, sköljda kikärtor, vatten, buljongpulver (alt. tärningar) och majsstärkelse i grytan. Låt grytan få ett uppkok och låt sedan småkoka i ca 10 min. 4. Baka av pitabröd enligt anvisningarna på förpackningen. 5. Gryta forts.: Tillsätt babyspenat, salt och svartpeppar i grytan och rör om försiktigt så inte sötpotatisen går sönder.6. Hacka persilja. Servera grytan tillsammans med de varma bröden. Toppa med crème fraiche och den hackade persiljan.