Stekt blomkål med kaprismajonnäs
Stekt blomkål med kaprismajonnäs
Stekt blomkål med kaprismajonnäs
Stekt blomkål med kaprismajonnäs
Stekt blomkål med kaprismajonnäs
Stekt blomkål med kaprismajonnäs

Stekt blomkål med kaprismajonnäs

749094573210003
1 fp bulgur, 250 gBlomkål1 blomkål1 msk smör2 vitlöksklyftor1 tsk timjan½ tsk salt1 krm svartpeppar1 fp riven hårdost, 50 gKaprismajonnäs1 ägg1 vitlöksklyfta1 tsk vitvinsvinäger½ fp kapris, 50 g1 tsk dijonsenap1 krm salt1 3/4 dl neutral oljaSallad1 fp körsbärstomater, 250 g1 fp rädisor, 125 g1 fp salladsmix, 65 g1 fp oliver, 240 g1 msk neutral olja1 tsk vitvinsvinäger1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 175°. Ta fram en kastrull, stekpanna, ugnsplåt med bakplåtspapper, stavmixer, mixerbunke och skål.2. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.3. Blomkål: Skär blomkål i 4 skivor. Hetta upp smör i pannan, pressa i vitlök och stek blomkålsskivorna på medelhög värme, i 3 min/sida. Krydda med timjan, salt och svartpeppar.4. Lägg över blomkålsskivorna på plåten, strö över riven hårdost och baka av i ugnen i 10 min.5. Kaprismajonnäs: Tillsätt ägg, vitlöksklyfta, vitvinsvinäger, avrunnen kapris, dijonsenap, salt och neutral olja i bunken. Sätt ner mixerstaven i botten av bunken och mixa på full effekt samtidigt som du långsamt rör mixerstaven uppåt.6. Sallad: Halvera körsbärstomater och skär rädisor i kvartar. Blanda tomaterna och rädisorna med salladsmix, oliver, neutral olja, vitvinsvinäger och salt i skålen.7. Servera blomkålen med kaprismajonnäsen, bulguren och salladen.