Stekt blomkål med kaprismajonnäs
Stekt blomkål med kaprismajonnäs
Stekt blomkål med kaprismajonnäs

Stekt blomkål med kaprismajonnäs

949094345210005
1 fp bulgur, 125 gBlomkål½ blomkål1 msk smör1 vitlöksklyfta½ tsk timjan½ tsk salt1 krm svartpeppar1 fp riven hårdost, 50 gKaprismajonnäs1 ägg1 vitlöksklyfta1 tsk vitvinsvinäger½ fp kapris, 50 g1 tsk dijonsenap1 krm salt1 3/4 dl neutral oljaSallad1 fp körsbärstomater, 250 g1 fp salladsmix, 30 g½ fp oliver, 120 g1 msk neutral olja1 tsk vitvinsvinäger1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 175°. Ta fram en kastrull, stekpanna, ugnsplåt med bakplåtspapper, mixerbunke, mixerstav och skål. 2. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. 3. Blomkål: Skär 2 st skivor ur blomkål, gärna mittenbiten. Hetta upp smör i pannan och stek blomkålsskivorna och pressad vitlöksklyfta på medelhög värme i ca 3 min/sida. Krydda med timjan, salt och svartpeppar.4. Lägg över blomkålsskivorna på plåten. Strö över riven hårdost. Baka av i ugnen i 10 min.5. Kaprismajonnäs: Tillsätt ägg, vitlöksklyfta, vitvinsvinäger, avrunnen kapris, dijonsenap, salt och neutral olja i bunken. Sätt ner mixerstaven i botten av bunken och mixa på full effekt samtidigt som du långsamt rör mixerstaven uppåt.6. Sallad: Dela körsbärstomater. Blanda tomaterna, salladsmix, oliver, olivolja, vitvinsvinäger och salt i skålen.7. Servera blomkålen med majonnäsen, grynen och salladen.