Stekt fläskkarré med potatisgratäng, gemsallad och vinägrett
Stekt fläskkarré med potatisgratäng, gemsallad och vinägrett
Stekt fläskkarré med potatisgratäng, gemsallad och vinägrett

Stekt fläskkarré med potatisgratäng, gemsallad och vinägrett

249465238380006
Potatisgratäng1 fp matlagningsgrädde LF, 3 dl1½ dl vatten2 msk torkad timjan1 msk buljongpulver, alt 1 tärning2 vitlöksklyftor1 tsk salt2 krm svartpeppar1 fp amandin potatis, 900 gFläskkarré2 fp fläskkarré, 600 g1 tsk salt2 krm svarpeppar2 krm paprikapulver2 msk neutral oljaGemsallad och vinägrett1 fp gemsallad, 160 g2 msk vitvinsvinäger3 msk olivolja½ tsk salt2 krm svartpeppar
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på varmlufts grill 225°. Ta fram en gryta, en ugnsform 20 x 30 cm, en stekpanna/grillpanna, en tallrik, en salladsskål och en vinägrettskål.2. Potatisgratäng: Koka upp grädde, vatten, timjan, buljongpulver, riven vitlök, salt och svartpeppar i grytan. Skriva potatis med skal i ca ½ cm breda skivor. Koka sedan potatisen i grädden i 5 min. Häll över allt i ugnsformen och baka i ugnen i ca 20 min.3. Fläskkarré: Krydda köttet med salt, svartpeppar och paprikapulver. Hetta sedan upp stekpannan/grillpannan på hög värme med neutral olja. Stek i 5 min på varje sida. Lägg över köttet på tallriken när det är klart.4. Gemsallad och vinägrett: Halvera salladen och stek med snittsidan ner i pannan i ca 4 min. Lägg över i salladsskålen. Blanda vinäger, olivolja, salt, svartpeppar och eventuell köttsaft som ligger på tallriken från köttet i vinägrettskålen.5. Servera köttet tillsammans med potatisgratängen och salladen. Dressa sen salladen på tallriken med vinägretten.