Stekt fläskkotlett i svampsås med äppelsallad
Stekt fläskkotlett i svampsås med äppelsallad
Stekt fläskkotlett i svampsås med äppelsallad
Stekt fläskkotlett i svampsås med äppelsallad
Stekt fläskkotlett i svampsås med äppelsallad
Stekt fläskkotlett i svampsås med äppelsallad

Stekt fläskkotlett i svampsås med äppelsallad

249774139550002
1 fp potatis, 450 gSvampsås1 fp champinjoner, 250 g1 gul lök1 msk olivolja1 fp crème fraiche, 2 dl½ msk dragon1 msk dijonsenap1 msk kinesisk sojaStekt fläskotlett1 fp fläskkotlett, 300 g½ tsk salt2 krm svartpeppar1 msk olivoljaSallad1 äpple1 fp salladsmix, 30 g 1 tsk olivolja½ tsk vitvinsvinäger½ krm salt
0 kr
1. Förbered: Ta fram två kastruller, stekpanna och en salladsskål.2. Koka potatis i saltat vatten.3. Svampsås: Skiva champinjoner och gul lök. Hetta upp pannan med olivolja och fräs allt på medelhög värme i ca 3 min. Lägg sedan över den stekta löken och svampen i en kastrull. Tillsätt crème fraiche, dragon, dijonsenap och kinesisk soja i kastrullen och låt sjuda medan ni steker köttet.4. Stekt kotlett: Krydda kotletterna med salt och svartpeppar. Stek kotletterna (samma panna som till svampen) i olivolja på hög värme i ca 3 min/sida. Sänk värmen till medelvärme, häll över svampsåsen över kotletterna i pannan och låt sjuda i 3 min.5. Sallad: Skiva äpple i tunna skivor och blanda med salladsmix, olivolja, vitvinsvinäger och salt i skålen.6. Servera kotletterna med svampsåsen direkt ur pannan och potatisen och salladen vid sidan av.