Stekt fläskkotlett i svampsås med kål- och äppelsallad
Stekt fläskkotlett i svampsås med kål- och äppelsallad
Stekt fläskkotlett i svampsås med kål- och äppelsallad
Stekt fläskkotlett i svampsås med kål- och äppelsallad
Stekt fläskkotlett i svampsås med kål- och äppelsallad
Stekt fläskkotlett i svampsås med kål- och äppelsallad

Stekt fläskkotlett i svampsås med kål- och äppelsallad

349674189450000
1 fp potatis, 900 gSvampsås1 fp champinjoner, 250 g1 gul lök1 msk olivolja1 fp crème fraiche, 2 dl½ msk dragon1 msk dijonsenap1 msk kinesisk sojaStekt fläskotlett2 fp fläskkotlett, 600 g½ tsk salt2 krm svartpeppar1 msk olivoljaSallad1 äpple1 fp strimlad rödkål, 200 g1 msk olivolja1 msk vitvinsvinäger1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Ta fram två kastruller, stekpanna och en salladsskål.2. Koka potatis i saltat vatten.3. Svampsås: Skiva champinjoner och gul lök. Hetta upp pannan med olivolja och fräs allt på medelhög värme i ca 3 min. Lägg sedan över den stekta löken och svampen i en kastrull. Tillsätt crème fraiche, dragon, dijonsenap och kinesisk soja i kastrullen och låt sjuda medan ni steker köttet.4. Stekt kotlett: Krydda kotletterna med salt och svartpeppar. Stek kotletterna (samma panna som till svampen) i olivolja på hög värme i ca 3 min/sida. Sänk värmen till medel värme, häll svampsåsen över kotletterna i pannan och låt sjuda i 3 min.5. Sallad: Skär äpple i tunna skivor. Blanda äpplet med strimlad rödkål, olivolja, vitvinsvinäger och salt i skålen.6. Servera kotletterna med svampsåsen direkt ur pannan och potatisen och salladen vid sidan av.