Stekt gnocchi med paprika och oliver
Stekt gnocchi med paprika och oliver
Stekt gnocchi med paprika och oliver

Stekt gnocchi med paprika och oliver

349166686320006
Gnocchi och grönsaker 1 fp gnocchi, 500 g1 paprika1 fp oliver, 70 g 1 rödlök 3 msk olivolja (2 msk till gnocchi och 1 msk till grönsaker)1 msk smör1 vitlöksklyfta1 tsk torkad oregano ½ tsk salt ½ tsk svartpeppar 1 fp ruccola, 65 gVinägrett1 citron3 msk olivolja1 krm salt1 krm svartpepparTillbehör1 fp riven parmesanost, 50 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram två stora stekpannor, en stor serveringskål och en liten skål.2. Förbered grönsakerna: Skär paprikan i tunna strimlor. Skala och skiva rödlöken tunt. Grovhacka oliverna. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.3. Stekta grönsaker och gnocchi: Hetta upp olivolja i en av stekpannorna. Tillsätt rödlöken och paprikastrimlorna stek tills de är mjuka och lätt karamelliserade, cirka 5 minuter. Tillsätt de hackade vitlöksklyftorna och stek i ytterligare 1 minut. Samtidigt som du steker grönsakerna, hetta upp olivolja och en klick smör i den andra stekpannan. Lägg i gnocchin och stek tills de är gyllenbruna och krispiga på utsidan, cirka 5-7 minuter. Rör om ibland för att få en jämn stekyta.4. Pressa citronen och blanda med olivolja, salt och svartpeppar i den lilla skålen.5. När gnocchin är klar, blanda den med de stekta grönsakerna i en stor serveringsskål. Tillsätt hackade oliver, torkad oregano, salt och svartpeppar. Rör om tills allt är väl blandat.6. Servering: Lägg upp gnocchin och grönsakerna på tallrikar. Toppa med ruccola, parmesan och vinägrett över rätten. Smaklig måltid!