Stekt gnocchi med tomat, basilika och borlottibönor
Stekt gnocchi med tomat, basilika och borlottibönor
Stekt gnocchi med tomat, basilika och borlottibönor

Stekt gnocchi med tomat, basilika och borlottibönor

549445441560007
Tomat och bönor1 gul lök1 vitlöksklyfta1 fp borlottibönor, 380 g1 msk olivolja1 msk tomatpuré1 tsk sambal oelek1 fp krossade tomater, 400 g1 dl vatten1 tsk saltStekt gnocchi2 msk olivolja1 msk smör2 fp potatis gnocchi, 1000 g1 fp basilika, 20 g1 fp hyvlad parmesan, 80 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stekpanna och en traktörpanna.2. Tomat och bönor: Hacka lök och vitlök. Häll av ock skölj borlottibönor. Hetta upp traktörpannan med olivolja. Fräs löken, vitlöken, tomatpuré och sambal oelek på medelhög värme i ca 3 min. Tillsätt krossade tomater, vatten, salt, bönorna och koka upp. Sänk värmen och låt småputtra medan du fortsätter med nästa steg.3. Stekt gnocchi: Hetta upp stekpannan med olivolja och smör. Stek gnocchi krispig i ca 5 min på hög värme (stek ett paket åt gången om det inte får plats). Lägg sen över i tomatsåsen.4. Hacka basilika. Toppa gnocchin med basilikan och hyvlad parmesan. Server direkt ur traktörpannan.