Stekt gnocchi med tomat, basilika och borlottibönor
Stekt gnocchi med tomat, basilika och borlottibönor
Stekt gnocchi med tomat, basilika och borlottibönor

Stekt gnocchi med tomat, basilika och borlottibönor

649845485430000
Tomat och bönor1 gul lök1 vitlöksklyfta1 fp borlottibönor, 380 g1 msk olivolja1 msk tomatpuré1 tsk sambal oelek1 fp krossade tomater, 400 g1 dl vatten1 tsk saltStekt gnocchi1 msk olivolja1 msk smör1 fp potatis gnocchi, 500 g1 fp basilika, 20 g1 fp riven parmesan, 50 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stekpanna och en traktörpanna.2. Tomat och bönor: Hacka lök och vitlök. Häll av ock skölj borlottibönor. Hetta upp traktörpannan med olivolja. Fräs löken, vitlöken, tomatpuré och sambal oelek på medelhög värme i ca 3 min. Tillsätt krossade tomater, vatten, salt, bönorna och koka upp. Sänk värmen och låt småputtra medan du fortsätter med nästa steg.3. Stekt gnocchi: Hetta upp stekpannan med olivolja och smör. Stek gnocchin krispig i ca 5 min på hög värme. Lägg över i tomatsåsen.4. Hacka basilika. Toppa gnocchin med basilikan och parmesan. Server direkt ur traktörpannan.