Stekt kotlett  i salviasås  med ugnsrostad potatis
Stekt kotlett  i salviasås  med ugnsrostad potatis
Stekt kotlett  i salviasås  med ugnsrostad potatis

Stekt kotlett i salviasås med ugnsrostad potatis

549364885300009
Ugnsrostad potatis och spetskål1 fp potatis, 450 g½ msk olivolja½ tsk timjan½ tsk salt½ spetskål1 msk olivolja2 krm saltSallad1 röd paprika½ spetskål½ msk olivolja1 tsk balsamvinäger2 krm saltStekt kottlett1 fp benfri kotlett, ca 300 g2 krm salt2 krm svartpeppar½ msk smörSalviasås1 fp matlagningsgrädde, 250 ml1 msk buljongpulver (alt 1 tärning)½ msk japansk soja2 tsk salvia1 tsk majsstärkelse2 krm svartpeppar 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en salladsskål, traktörpanna med lock och en bunke.2. Ugnsrostad potatis och spetskål: Halvera och blanda potatis med olivolja, timjan och salt på plåten. Tillaga mitt i ugnen i ca 25 min. 3. Halvera spetskål och dela den ena halvan i 4 bitar. Ringla över olivolja och salt. Lägg spetskålen på plåten när 15 min av potatisens tillagningstid återstår.4. Sallad: Strimla paprika och spetskål. Blanda grönsakerna med olivolja, balsamvinäger och salt i skålen.5. Stekt kotlett: Krydda fläskkotletterna med salt och svartpeppar. Hetta upp smör i pannan och stek fläskkotletterna i 3 min/sida på medelvärme. 6. Salviasås: Vispa samman matlagningsgrädde, buljongpulver (alt 1 tärning), japansk soja, salvia, majsstärkelse och svartpeppar i bunken. Ta ut köttet ur pannan och tillsätt såsen. Koka upp under omrörning. Tillsätt köttet och låt puttra på låg värme i 6–8 min under lock.7. Servera köttet i såsen tillsammans med potatisen, spetskålen och salladen.