


Stekt kotlett i salviasås med ugnsrostad potatis
949854279590008Ugnsrostad potatis och spetskål1 fp potatis, 900 g1 msk olivolja1 tsk timjan1 tsk salt½ spetskål1 msk olivolja2 krm saltSallad1 röd paprika½ spetskål½ msk olivolja1 tsk balsamvinäger2 krm saltStekt kottlett2 fp benfri kotlett, ca 600 g¾ tsk salt½ tsk svartpeppar1 msk smörSalviasås1 fp matlagningsgrädde, 250 ml1 msk buljongpulver (alt 1 tärning)½ msk japansk soja2 tsk salvia1 tsk majsstärkelse2 krm svartpeppar
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en salladsskål, traktörpanna med lock och en bunke.2. Ugnsrostad potatis och spetskål: Halvera och blanda potatis med olivolja, timjan och salt på plåten. Tillaga mitt i ugnen i
ca 25 min. 3. Halvera spetskål och dela den ena halvan i 4 bitar. Ringla över olivolja och salt. Lägg spetskålen på plåten när 15 min av potatisens tillagningstid återstår.4. Sallad: Strimla paprika och spetskål. Blanda grönsakerna med olivolja, balsamvinäger och salt i skålen.5. Stekt kotlett: Krydda fläskkotletterna med salt och svartpeppar. Hetta upp smör i pannan och Stek fläskkotletterna i 3 min/sida på medelvärme.
6. Salviasås: Vispa samman matlagningsgrädde, buljongpulver (alt 1 tärning), japansk soja, salvia, majsstärkelse och svartpeppar i bunken. Ta ut köttet ur pannan och tillsätt såsen. Koka upp under omrörning. Tillsätt köttet och låt
puttra på låg värme i 6–8 min under lock.7. Servera köttet i såsen tillsammans med potatisen, spetskålen och salladen.