Stekt kotlett med bön- och tomatsallad samt tzatziki
Stekt kotlett med bön- och tomatsallad samt tzatziki
Stekt kotlett med bön- och tomatsallad samt tzatziki

Stekt kotlett med bön- och tomatsallad samt tzatziki

749575695890001
Stekt kotlett2 fp benfri kotlett, ca 600 g1 tsk salt½ tsk timjan½ tsk svartpeppar2 msk neutral oljaTzatziki ½ gurka3 krm salt 1 fp matyoghurt, 2 dl1 vitlöksklyfta1 krm svartpepparBön- och tomatsallad1 fp körsbärstomater, 250 g1 rödlök½ gurka1 paprika 2 fp blandade bönor, 760 g2 krm salt1 tsk oregano1 msk balsamvinäger2 msk olivolja
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stekpanna, tallrik, liten skål och salladsskål.2. Stekt kotlett: Krydda kotlettskivorna med salt, timjan och svartpeppar. Hetta upp stekpannan med neutral olja och stek sedan skivorna 4 min/sida på medelhög värme, till de är genomstekta och fått en fin stekyta. Lägg över kotletterna på tallriken och låt dem vila någon minut innan servering.3. Tzatziki: Grovriv halva gurkan, lägg i en sil och tillsätt salt. Blanda matyoghurt med pressad vitlök och svartpeppar i den lilla skålen. Pressa vätskan ur gurkrivet och blanda med yoghurten i skålen.4. Bön- och tomatsallad: Halvera tomater och skär rödlök i tunna halvmånar. Skär resten av gurkan och paprika i mindre bitar. Häll av och skölj bönor. Blanda allt i salladsskålen med salt, oregano, balsamvinäger och olivolja.5. Servera de nystekta kotletterna med tatzikin och salladen.