Stekt kotlett med spetskål och gräddsås
Stekt kotlett med spetskål och gräddsås
Stekt kotlett med spetskål och gräddsås
Stekt kotlett med spetskål och gräddsås
Stekt kotlett med spetskål och gräddsås
Stekt kotlett med spetskål och gräddsås

Stekt kotlett med spetskål och gräddsås

949854279590008
Ugnsrostad potatis och spetskål1 fp potatis, 900 g1 msk olivolja1 tsk timjan1 tsk salt1 spetskål1 msk olivolja2 krm saltStekt kotlett2 fp benfri kotlett, ca 600 g¾ tsk salt½ tsk svartpeppar2 msk smörGräddsås1 fp matlagningsgrädde LF, 3 dl1 msk buljongpulver (alt 1 tärning)1 tsk timjan1 msk dijonsenap1 tsk majsstärkelse
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, traktörpanna eller stekpanna, bunke och en tallrik.2. Ugnsrostad potatis och spetskål: Halvera och blanda potatis med olivolja, timjan och salt på plåten. Tillaga med snittsidan ner mitt i ugnen i ca 20-25 min.3. Dela spetskålen i 4 klyftor. Ringla över olivolja och salt. Lägg spetskålen på plåten när 15 min av potatisens tillagningstid återstår.4. Stekt kotlett: Krydda fläskkotletter med salt och svartpeppar. Hetta upp smör i pannan och stek fläskkotletterna i 2 min/sida på medelhög värme.5. Gräddsås: Vispa samman matlagningsgrädde, buljongpulver (alt 1 tärning), dijonsenap, timjan och majsstärkelse i bunken. Ta ut köttet ur pannan och tillsätt såsen. Koka upp under omrörning. Tillsätt köttet och låt puttra på låg värme i 3 min.6. Servera köttet i såsen tillsammans med potatisen och spetskålen.