Stekt kycklinglår med rostad paprikasås
Stekt kycklinglår med rostad paprikasås
Stekt kycklinglår med rostad paprikasås

Stekt kycklinglår med rostad paprikasås

849934360340006
Rostade grönsaker och potatis1 fp potatis, 900 g1 broccoli  1 paprika 1 fp snackmorötter, 200 g 2 msk olivolja1 tsk saltKycklinglårfilé1 tsk dragon1 tsk rosmarin1 tsk salt½ tsk svartpeppar2 fp kycklinglårfilé, ca 700 g Rostad paprikasås1 fp matyoghurt, 2 dl1 vitlöksklyfta½ tsk sambal oelek2 krm salt 2 krm svartpeppar1 fp salladsmix, 65 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram ugnsplåt med bakplåtspapper, tallrik, grillpanna, bunke och stavmixer. 2. Rostade grönsaker och potatis: Lägg potatis på ena sidan plåten. Dela broccoli och paprika i fyra delar. Lägg grönsakerna och morötter på andra sidan av plåten och tillsätt olivolja och salt. Sätt plåten mitt i ugnen i ca 25 min. 3. Kycklinglårfilé: Blanda dragon, rosmarin, salt och svartpeppar på tallriken. Vänd kycklinglårfilé i kryddorna. Hetta upp pannan och stek kycklingen på medelhög värme i 4–5 min/ sida. 4. Rostad paprikasås: Ta ut plåten med grönsakerna från ugnen. Lägg den rostade paprikan i bunken och tillsätt matyoghurt, vitlök, sambal oelek, salt och svartpeppar. Mixa samman till en slät sås.5. Servera kycklingen tillsammans med de rostade grönsakerna, potatisen, paprikasåsen och salladsmix.