Stekt kycklinglår med rostad paprikasås
Stekt kycklinglår med rostad paprikasås
Stekt kycklinglår med rostad paprikasås

Stekt kycklinglår med rostad paprikasås

949934993130009
Rostade grönsaker och potatis1 fp potatis, 450 g1 broccoli  1 gul paprika 1 fp snackmorötter, 200 g 1 msk olivolja1 tsk saltKycklinglårfilé½ tsk dragon½ tsk rosmarin½ tsk salt2 krm svartpeppar1 fp kycklinglårfilé, ca 300 g Rostad paprikasås1 fp matyoghurt, 2 dl1 vitlöksklyfta½ tsk sambal oelek2 krm salt 2 krm svartpeppar
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram ugnsplåt med bakplåtspapper, tallrik, grillpanna, bunke och stavmixer. 2. Rostade grönsaker och potatis: Lägg potatis på ena sidan plåten. Dela broccoli och paprika i fyra delar. Lägg grönsakerna och morötterna på andra sidan av plåten och tillsätt olivolja och salt. Sätt plåten mitt i ugnen i ca 25 min. 3. Kycklinglårfilé: Blanda dragon, rosmarin, salt och svartpeppar på tallriken. Vänd kycklinglårfilé i kryddorna. Hetta upp pannan och stek kycklingen på medelhög värme i 4–5 min/ sida. 4. Rostad paprikasås: Ta ut plåten med grönsakerna från ugnen. Lägg den rostade paprikan i bunken och tillsätt matyoghurt, vitlök, sambal oelek, salt och svartpeppar. Mixa samman till en slät sås.5. Servera kycklingen tillsammans med de rostade grönsakerna, potatisen och paprikasåsen.