Stekt laxfilé med quinoa- & fetaostsallad
Stekt laxfilé med quinoa- & fetaostsallad
Stekt laxfilé med quinoa- & fetaostsallad
Stekt laxfilé med quinoa- & fetaostsallad
Stekt laxfilé med quinoa- & fetaostsallad
Stekt laxfilé med quinoa- & fetaostsallad

Stekt laxfilé med quinoa- & fetaostsallad

749764255060005
1 fp quinoa, 250 gUgnsbakad laxfilé1 msk olivolja1 fp laxfilé, 600 g1 tsk salt½ tsk svartpepparQuinoa- & fetaostsallad 1 fp körsbärstomater, 250 g1 rödlök1 fp fetaost, 150 g1 röd grapefrukt1 fp babyspenat, 65 g1 msk olivolja2 krm salt1 msk balsamvinäger
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 175°. Ta fram en ugnsform 15 x 20 cm och en stor salladsskål. Koka upp vatten till quinoa i en kastrull.2. Koka quinoa enligt anvisningarna på förpackningen.3. Ugnsbakad lax: Häll lite olivolja i botten av ugnsformen, lägg laxen med skinnsidan nedåt, krydda med salt och svartpeppar. Stek laxen mitt i ugnen i ca 15 min.4. Quinoa- & fetaostsallad: Halvera körsbärstomater, halvera och skiva rödlök, tärna fetaost (smula går också bra), skala och tärna grapefrukt. Blanda allt i skålen med babyspenat, olivolja, salt och balsamvinäger.5. Låt quinoan ånga av några minuter, tillsätt den sedan i salladen. Servera med den stekta laxen.