Stekt oumph med nykokt vitkål och ruccolapesto
Stekt oumph med nykokt vitkål och ruccolapesto
Stekt oumph med nykokt vitkål och ruccolapesto
Stekt oumph med nykokt vitkål och ruccolapesto
Stekt oumph med nykokt vitkål och ruccolapesto
Stekt oumph med nykokt vitkål och ruccolapesto

Stekt oumph med nykokt vitkål och ruccolapesto

949725593090005
Nykokt vitkål 3 liter vatten2 msk salt1 bit vitkål, 600 gStekt oumph1 msk neutral olja2 fp oumph, 360 g½ tsk salt1 fp kikärtor, 380 g1 fp tomater, 400 g2 krm svartpepparRuccolapesto 1 fp basilika, 20 g1 fp ruccola, 65 g1 fp riven parmesan, 50 g½ dl neutral olja½ dl vatten2 krm salt1 krm svartpeppar1 citron
0 kr
1. Förbered: Ta fram en större kastrull, sil eller durkslag, stekpanna, tallrik, mixerbunke och stavmixer. Koka upp 3 l vatten med 2 msk salt i kastrullen.2. Stekt oumph: Hetta upp pannan med neutral olja och stek oumph med salt på hög värme i ca 4 min, lägg sen över på tallriken. Skölj kikärtor och stek tillsammans med tomater och svartpeppar på medelhög värme i ca 5 min.3. Nykokt vitkål: Strimla vitkålen i 1 ½ cm skivor och koka i ca 4 min. Sila av kålen, lägg tillbaka den i kastrullen och ställ vid sidan.4. Basilikapesto: Mixa basilika, ruccola, riven parmesan, neutral olja, vatten, salt och svartpeppar i mixerbunken och mixa slät med stavmixern. Blanda ner peston i kastrullen med vitkålen.5. Lägg tillbaka oumphen i pannan med tomaterna och kikärtorna och värm upp. Klyfta citron. Servera vitkålen med oumphen, tomaterna, kikärtorna och citronklyftorna.