Stekt oumph med nykokt vitkål och ruccolapesto
949725593090005Nykokt vitkål 3 liter vatten2 msk salt1 bit vitkål, 600 gStekt oumph1 msk neutral olja2 fp oumph, 360 g½ tsk salt1 fp kikärtor, 380 g1 fp tomater, 400 g2 krm svartpepparRuccolapesto 1 fp basilika, 20 g1 fp ruccola, 65 g1 fp riven parmesan, 50 g½ dl neutral olja½ dl vatten2 krm salt1 krm svartpeppar1 citron
0 kr
1. Förbered: Ta fram en större kastrull, sil eller durkslag, stekpanna, tallrik, mixerbunke och stavmixer. Koka upp 3 l vatten med 2 msk salt i kastrullen.2. Stekt oumph: Hetta upp pannan med neutral olja och stek oumph med salt på hög värme i ca 4 min, lägg sen över på tallriken. Skölj kikärtor och stek tillsammans med tomater och svartpeppar på medelhög värme i ca 5 min.3. Nykokt vitkål: Strimla vitkålen i 1 ½ cm skivor och koka i ca 4 min. Sila av kålen, lägg tillbaka den i kastrullen och ställ vid sidan.4. Basilikapesto: Mixa basilika, ruccola, riven parmesan, neutral olja, vatten, salt och svartpeppar i mixerbunken och mixa slät med stavmixern. Blanda ner peston i kastrullen med vitkålen.5. Lägg tillbaka oumphen i pannan med tomaterna och kikärtorna och värm upp. Klyfta citron. Servera vitkålen med oumphen, tomaterna, kikärtorna och citronklyftorna.