Stekt ris med sojasås, limesyrad gurka och koriander
149085019560007Nasi goreng1 bit rödkål, 600 g4 msk neutral olja1 gul lök2 vitlöksklyftor½ bit ingefära1 röd chili2 fp basmatiris quick N´ Easy, 500 gLimegurka1 gurka1 limeSojasås4 msk japansk soja2 msk vatten2 msk socker1 fp koriander, 20 g1 fp ägg, 6 st
0 kr
1. Förbered: Ta fram en wokpanna eller traktörpanna, en stekpanna, ett fat och två skålar.2. Nasi goreng steg 1: Halvera och skala, lök, vitlök och ingefära. Hacka ingefäran. Strimla rödkålen i ca 1 cm skivor och skiva lök, vitlök och chili tunt (kärna ur chilin och ni vill ha mindre hetta).3. Nasi goreng steg 2: Hetta upp wokpannan alt traktörpannan på hög värme med neutral olja (2 msk) och börja med att stek rödkålen i ca 3 min. Tillsätt lök, vitlök, chili, ingefära, stek i 3 min och lägg över på fat och spara pannan på vämen. Undertiden du steker blanda soja, vatten och socker i skål.4. Nasi goreng steg 3: Stek riset i neutral olja (2 msk) i 5 min. Undertiden riv och pressa limesaft i skål. Skiva gurkan tunt(gärna med en mandolin eller osthyvel) och blanda i skålen med lime. Hacka koriander.5. Stek äggen i en stekpanna.6. Blanda ner grönsakerna i riset och slå över sojasåsen och blanda runt. Servera direkt ur pannan med limegurkan och koriander.