Stekt ris med sojasås, limesyrad gurka och koriander
Stekt ris med sojasås, limesyrad gurka och koriander
Stekt ris med sojasås, limesyrad gurka och koriander

Stekt ris med sojasås, limesyrad gurka och koriander

149085019560007
Nasi goreng1 bit rödkål, 600 g4 msk neutral olja1 gul lök2 vitlöksklyftor½ bit ingefära1 röd chili2 fp basmatiris quick N´ Easy, 500 gLimegurka1 gurka1 limeSojasås4 msk japansk soja2 msk vatten2 msk socker1 fp koriander, 20 g1 fp ägg, 6 st
0 kr
1. Förbered: Ta fram en wokpanna eller traktörpanna, en stekpanna, ett fat och två skålar.2. Nasi goreng steg 1: Halvera och skala, lök, vitlök och ingefära. Hacka ingefäran. Strimla rödkålen i ca 1 cm skivor och skiva lök, vitlök och chili tunt (kärna ur chilin och ni vill ha mindre hetta).3. Nasi goreng steg 2: Hetta upp wokpannan alt traktörpannan på hög värme med neutral olja (2 msk) och börja med att stek rödkålen i ca 3 min. Tillsätt lök, vitlök, chili, ingefära, stek i 3 min och lägg över på fat och spara pannan på vämen. Undertiden du steker blanda soja, vatten och socker i skål.4. Nasi goreng steg 3: Stek riset i neutral olja (2 msk) i 5 min. Undertiden riv och pressa limesaft i skål. Skiva gurkan tunt(gärna med en mandolin eller osthyvel) och blanda i skålen med lime. Hacka koriander.5. Stek äggen i en stekpanna.6. Blanda ner grönsakerna i riset och slå över sojasåsen och blanda runt. Servera direkt ur pannan med limegurkan och koriander.