Sticky chicken drumstick med bönsalsa och bakad lök (2p)
Sticky chicken drumstick med bönsalsa och bakad lök (2p)
Sticky chicken drumstick med bönsalsa och bakad lök (2p)

Sticky chicken drumstick med bönsalsa och bakad lök (2p)

749845722510008
Sticky chicken drumstick1 fp kycklingben, 900 g3 msk honung3 msk vitvinsvinäger1 msk kinesisk soja1 tsk salt1 tsk sambal oelekBakad lök3 gula lökarBulgur1 fp bulgur, 125 g½ msk buljongpulver alt. ½ tärnningBönsalsa1 fp bönor, 380 g1 fp mynta, 20 g1 citron4 msk olivolja1 tsk salt1 krm svartpepparVitlöksyoghurt1 fp matyoghurt, 2 dl½ vitlöksklyfta
0 kr
1. Förberedning: Sätt ugnen på 225°. Ta fram två ugnsformar 20 x 30 cm, kastrull, salladsskål och en liten skål.2. Sticky chicken drumstick: Blanda kycklingben i ugnsformen med honung, vitvinsvinäger, kinesisk soja, salt och sambal oelek. Rosta i mitten av ugnen i ca 25 - 30 min.3. Bakad lök: Lägg oskalad lök i den andra ugnsformen och baka i ugnen i 25 min. Ta sedan ut och låt svalna.4. Bulgur: Koka bulgur tillsammans med grönsaksbuljong enligt anvisningarna på förpackningen.5. Bönsalsa: Skölj bönorna och hacka mynta. Blanda bönorna, skal och saft från citron, myntan, olivolja, salt och svartpeppar i salladsskålen.6. Bakad lök steg 2: Halvera den bakade löken och ta bort de yttersta skalet. Blanda löklamellerna ner i bönsalsan.7. Vitlöksyoghurt: Pressa vitlök i yoghurten och blanda i den lilla skålen.8. Servera dom nyrostade kycklingbenen tillsammans med bulguren, bönorna, löken och yoghurten vid sidan av.