


Stroganoff med grillost och zucchini
5499344791400084 port. bulgurVegostroganoff1 gul lök1 fp morötter, 300 g 1 zucchini2 fp grillost, 400 g 2 msk olivolja2 msk tomatpuré2 vitlöksklyftor2 tsk timjan1 tsk salt1 fp krossade tomater, 400 g 1 fp lätt crème fraiche, 2 dl½ dl vatten1 fp blandade bönor, 380 g½ msk dijonsenap2 krm svartpepparSallad1 röd paprika1 fp salladsmix, 65 g ½ msk olivolja1 tsk balsamvinäger1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Ta fram kastrull med lock, traktörpanna, tallrik och skål. 2. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. 3. Vegostroganoff: Grovhacka gul lök. Skala och skär morötter i ½ cm breda slantar. Skär zucchini i tunna kvartar. Tärna gillost. 4. Hetta upp pannan med hälften av olivoljan och stek grillosten på medelhög värme runtom i 5 min och lägg över på tallriken. Hetta upp pannan med resten av olivoljan och fräs grönsakerna, tomatpuré, pressade vitlöksklyftor, timjan och salt på medelhög värme i 3 min.5. Tillsätt krossade tomater, lätt crème fraiche, vatten, sköljda blandade bönor, dijonsenap och svartpeppar i pannan. Låt puttra på medelhög värme i 5 min6. Sallad: Tärna röd paprika. Blanda paprikan med salladsmix, olivolja, balsamvinäger och salt i skålen.7. Vänd ner grillosten i grytan och låt allt bli varmt i 1–2 min. Servera vegostroganoffen med bulgurn och salladen.