Svarta bönbiffar med rostad potatis och aioli
Svarta bönbiffar med rostad potatis och aioli
Svarta bönbiffar med rostad potatis och aioli

Svarta bönbiffar med rostad potatis och aioli

649505085260003
Rostad potatis1 sötpotatis1 fp potatis, 450 g 1 msk olivolja½ tsk salt 1 krm svartpepparSvarta bönbiffar2 fp svarta bönor, 760 g2 ägg1 vitlöksklyfta1 tsk salt½ tsk cayennepeppar½ dl ströbröd1 fp riven ost, 150 g ¼ fp solroskärnor, 50 g2 msk olivoljaSallad1 broccoli1 fp salladsmix, 60 g¼ fp solroskärnor, 50 g  1 msk olivolja1 msk vitvinsvinäger1 fp aioli, 220 ml
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke, stavmixer och skål. 2. Rostad potatis: Skala sötpotatis. Skär sötpotatis och potatis i 2 cm breda bitar och broccoli i mindre bitar och buketter. Blanda med olivolja, salt och svartpeppar på plåten. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 min. 3. Svarta bönbiffar: Skölj svarta bönorna och lägg i bunken. Mixa grovt tillsammans med ägg, pressad vitlök, salt och cayennepeppar. Vänd ner ströbröd, riven ost och solroskärnor. Låt svälla i 5-10 min. 4. Sallad: Blanda den rostade broccolin med salladsmix, solroskärnor, olivolja, vitvinsvinäger i skålen. 5. Hetta upp pannan med olivolja och stek biffarna på medelhög värme i ca 3 min/sida. 6. Servera svarta bönbiffarna med den rostade potatisen, salladen och aiolin.