


Svarta bönbiffar med rostad potatis och aioli
649505085260003Rostad potatis1 sötpotatis1 fp potatis, 450 g 1 msk olivolja½ tsk salt 1 krm svartpepparSvarta bönbiffar2 fp svarta bönor, 760 g2 ägg1 vitlöksklyfta1 tsk salt½ tsk cayennepeppar½ dl ströbröd1 fp riven ost, 150 g ¼ fp solroskärnor, 50 g2 msk olivoljaSallad1 broccoli1 fp salladsmix, 60 g¼ fp solroskärnor, 50 g 1 msk olivolja1 msk vitvinsvinäger1 fp aioli, 220 ml
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke, stavmixer och skål. 2. Rostad potatis: Skala sötpotatis. Skär sötpotatis och potatis i 2 cm breda bitar och broccoli i mindre bitar och buketter. Blanda med olivolja, salt och svartpeppar på plåten. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 min. 3. Svarta bönbiffar: Skölj svarta bönorna och lägg i bunken. Mixa grovt tillsammans med ägg, pressad vitlök, salt och cayennepeppar. Vänd ner ströbröd, riven ost och solroskärnor. Låt svälla i 5-10 min. 4. Sallad: Blanda den rostade broccolin med salladsmix, solroskärnor, olivolja, vitvinsvinäger i skålen. 5. Hetta upp pannan med olivolja och stek biffarna på medelhög värme i ca 3 min/sida. 6. Servera svarta bönbiffarna med den rostade potatisen, salladen och aiolin.