Tacobowl med gratinerade linser och tortillachips
349575960800005Ris1 fp basmatiris, 300 g6 dl vatten½ tsk salt Gratinerade linser och tortillachips1 paprika 1 fp majs, 380 g1 fp gröna linser, 380 g½ fp salsa, 150 g1 fp tacokrydda, 30 g½ tsk salt2 msk neutral olja½ fp tortilla chips1 fp riven ost, 150 gVitlöksås1 fp gräddfil, 3 dl1 vitlökskyfta 2 krm saltTopping1 gurka 1 fp salladsmix, 125 g½ fp salsa, 150 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° varmluft. Ta fram en kastrull, ugnsform 20 x 30 cm och en liten skål.2. Ris: Skölj riset i kallt vatten. Koka upp ris, vatten och salt i kastrullen. Sänk värmen något och låt sjuda i ca 12 min under lock.3. Gratinerade linser och tortillachips: Tärna paprika. Häll av majs och linser. Blanda allt i formen med hälften av salsasåsen, tacokryddmix, salt och neutral olja. Lägg på ungefär hälften av tortillachipsen i formen. Strö över ost och sätt formen mitt i ugnen i ca 10-15 min, till osten har smält.4. Vitlökssås: Blanda gräddfil, pressad vitlök och salt i skålen. Skär gurkan i stavar.5. Servera förslagsvis i djupa skålar, börja med ris i botten, toppa med de gratinerade linserna, salladsmix, gurkstavar, vitlökssås och salsasås.