Tacobowl med gratinerade linser och tortillachips
Tacobowl med gratinerade linser och tortillachips
Tacobowl med gratinerade linser och tortillachips

Tacobowl med gratinerade linser och tortillachips

349575960800005
Ris1 fp basmatiris, 300 g6 dl vatten½ tsk salt Gratinerade linser och tortillachips1 paprika 1 fp majs, 380 g1 fp gröna linser, 380 g½ fp salsa, 150 g1 fp tacokrydda, 30 g½ tsk salt2 msk neutral olja½ fp tortilla chips1 fp riven ost, 150 gVitlöksås1 fp gräddfil, 3 dl1 vitlökskyfta 2 krm saltTopping1 gurka 1 fp salladsmix, 125 g½ fp salsa, 150 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° varmluft. Ta fram en kastrull, ugnsform 20 x 30 cm och en liten skål.2. Ris: Skölj riset i kallt vatten. Koka upp ris, vatten och salt i kastrullen. Sänk värmen något och låt sjuda i ca 12 min under lock.3. Gratinerade linser och tortillachips: Tärna paprika. Häll av majs och linser. Blanda allt i formen med hälften av salsasåsen, tacokryddmix, salt och neutral olja. Lägg på ungefär hälften av tortillachipsen i formen. Strö över ost och sätt formen mitt i ugnen i ca 10-15 min, till osten har smält.4. Vitlökssås: Blanda gräddfil, pressad vitlök och salt i skålen. Skär gurkan i stavar.5. Servera förslagsvis i djupa skålar, börja med ris i botten, toppa med de gratinerade linserna, salladsmix, gurkstavar, vitlökssås och salsasås.