







Tacopaj med röda linser och osttäcke
5499648049100011 fp pajdeg, 230 gFyllning1 rödlök1 fp majs, 380 g 2 msk olivolja1 fp tacokryddmix, 30 g 1 msk tomatpuré1 vitlöksklyftor1 tsk salt1 fp kokta röda linser, 760 g1 fp krossade tomater, 390 g1 fp crème fraiche, 2 dl1 tsk honungPaj 1 fp riven ost, 150 g Sallad1 romansallad
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en pajform ca 25 cm i diameter, traktörpanna och salladsskål.2. Tryck ut pajdeg i formen och nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 min.3. Fyllning: Hacka rödlök. Häll av majs. Hetta upp pannan med olivolja och fräs löken, majsen, tacokryddmix, tomatpuré, pressad vitlök och salt på hög värme i 3 min. Skölj kokta röda linser. Blanda ner linserna, krossade tomater, crème fraiche och honung i pannan. Låt puttra ihop i 2 min.4. Paj: Fördela fyllningen i pajskalet och strö över riven ost. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min.5. Sallad: Plocka salladen och skölj den, lägg sedan i skålen och servera med pajen.